Ponny
16 november 2014 18:00

Nya svenska mästare

Ponnysporten fick i dag tre nya svenska mästare i hoppning vid SM-meetinget hos Hamre RK - Mathilda Bohlin i kategori B, Janelle Larsson i C och Michelle Hoffback i kategori D.

Nya svenska mästare
Mathilda Bohlin och Stella Luna vann SM-guldet i kategori B. Roland Thunholm

Kategori B över finalens en meter höga hinder var som vanligt först och fick åtta dubbelt felfria ekipage till omhoppning om medaljer. I omhoppningen fortsatte nollorna att ramla in och allra snabbast för Mathilda Bohlin med den tyska Stella Luna (sto f -99 e Molenhorn´s Pasja-Brunteeichen-Manolito).
– Min första SM-medalj blev guld. Helt otroligt. Jag startade sent i omhoppningen och såg att det gick fortare och fortare. Det går aldrig att slå trodde jag väl men hon var med mig hela vägen och var jätteduktig, tyckte Mathilda om sig själv och om Stella Luna.

Tolv felfria i lördagens SM-klass för kategori C blev två dubbelnollor när även söndagens grundomgång över 1,20-hinder var klar. I omhoppningen var Janelle Larsson ensam felfri med den 13-åriga Irlandfödda Sabrina Fair och nytt SM-guld till Helsingborgs FRK.
– Det var nervöst att vänta på om det skulle bli omhoppning eftersom jag startade ganska tidigt. Helst vill jag gå ut sist i omhoppning men nu fick jag börja och då blev det nervöst igen innan allt var klart och jag var ensam felfri, berättade Janelle.

I kategori D lyckades endast Estrid Jonsson och Munsboro Mourinho hålla nollan på 1,30-höjder. Deras fyra fel på lördagen räckte därmed till omhoppning om guldet mot Michelle Hoffback som drog på sig fyra söndagsfel. I omhoppningen fick Estrid en snabb  tid med fyra fel varefter Michelle kunde sikta på enbart felfritt och vann guldet på två tidsfel med Poetic Kelly RC 108 (hingst f -06 e Poetic Justice-Kimble, uppf Kerstin Johansson & Rosie Forsell).
– Jag insåg att jag inte kunde konkurrera med Estrids tid men jag visste också att felfritt skulle ge guld. Därför red jag väldigt noggrannt för att försöka hålla nollan och det klarade sig. Jag vill också tacka min tränare Ted Nätterquist som har stor del i att det går bra, sade Michelle som åkte hem med två guld eftersom hon även vann lördagens stil-SM.

Det blev även omhoppning om brons mellan tre ekipage på totalt åtta fel, där Ottilia Lundgren var både snabbast och ensam felfri i avgörandet.

Kategori B
GULD: Mathilda Bohlin/Stella Luna, Helsingborgs FRK
SILVER: Philip Svitzer/Oliver, Fyinge RF
BRONS: Ellen Rhedin/Brimstone, Mjölby RK

Kategori C
GULD: Janelle Larsson/Sabrina Fair, Helsingborgs FRK
SILVER: Sandra Nordlöw/Munsboro Blackthorn, Jump Club RSF
BRONS: Linnea Segersten/Brolötens Cloetta, Tvååkers K&RK

Kategori D
GULD: Michelle Hoffback/Poetic Kelly RC 108, Billdals RK
SILVER: Estrid Jonsson/Munsboro Mourinho, Djursholms RK
BRONS: Ottilia Lundgren/Ocean Des As, Nääs RF

Läs om första SM-klassen
Fullständiga resultat

Jörgen Ottosson/Lisbeth Pahnke-Airosto

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden