Dressyr
1 mars 2014 08:52

Dubbla segrar för Tinne

Seger i Intermediaire med Benetton Dream. Seger i Grand Prix med Don Auriello. Tinne Vilhelmson Silfvén hade en bra fredag i Wellington, USA.

Tinne Vilhelmson Silfvén red Don Auriello (val f 2002 e Don Davidoff-White Star), ”Anton”, till seger i den GP-klass som gick under natten till lördag. Det svenska ekipaget fick 77,4 procent. Dessutom vann svenskan debuten med hingsten Benetton Dream FRH (f 2004 e Brentano II-Rotspon) i Intermediaire B på 77,98 procent.
– Benetton Dream ger en sådan otrolig känsla, han är nästan overklig att rida och ger en gåshud. Vart det bär av måste tiden utvisa. Men han är extremt begåvad som dressyrhäst, han lekte nästan runt. Han överträffade mina förväntningar, det var en stor tävlingsplats med flera parallella banor. Han kändes fin, laddad men koncentrerad. Jag är väldigt glad, säger Tinne Vilhelmson Silfvén på Lövsta Stuteris hemsida.

På söndag väntar Grand Prix Special för ”Anton”, vilket blir den sista starten i USA för svenskan den här vintern. Den 21 mars åker Tinne och hennes team hem till Sverige för att ladda inför världscupfinalen. 
– Det ska bli kul med finalen. Det är svårt att nå toppen, målet är att rida den perfekta rundan. Men jag ska försöka slå dem, säger Tinne.  

Även Benetton Dream har en viktig uppgift framför sig i Europa då han ska delta i bruksprovet.

Tinne Vilhelmson Silfvén har haft många segrar med olika hästar under vinterns vistelse i Florida. Läs om några av dem här.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden