Dressyr
23 mars 2014 15:00

Paulinda i egen division

Det har varit en bra helg för Paulinda Friberg och Di Lapponia T, två starter har gett två segrar i Ņstorp. -Jag har letat efter den fina känsla jag hade på banan idag, den är egentligen mer värd än segern, sa en glad ryttare.

Paulinda i egen division
Tre pristagare till prisutdelning, Di Lapponia T och Pazriel´s Ruby bildar Black och White par medan Don Corleone fick bli utanför. Kim C Lundin kim@witnet.se

Helgens svåraste klass lockade i år ett litet och ganska svagt startfält, sex startande gjorde upp om äran att vinna Åstorps-küren i år sponsrad av landslagsveterinären Jonas Tornell. Meetinget saknade Rose Mathiesen och Bocelli 1045, nu är hingsten tillbaka i fin form men Rose är justerad efter en ofrivillig avfallning.

Första startande Åsa Nyström med Kopparkullas uppfödning 11-åriga stoet Henriett debuterade på Grand Prix- nivåi Åstorp med start i küren. De har tidigare gjort ett antal Int I B starter tillsammans.

Nästa debutant på nivån var Johanna Due-Boje som tillsammans med sin Don Corleone gjort en start i U25-Grand Prix. Nu debuterade de till ett passande musikprogram med fiol och fint mönster. Nu gick det bättre än vad Johanna trott, rosett och tredje plats..
– Vi hade kanske en och annan miss men det gick bättre än vad jag trodde, skönt, sa Johanna efteråt.

 

Ted Gärdestads kompositioner skapade ett trevligt medley med bra takt och harmonier till skimmelvalacken Pazriiels Ruby riden av Hanschen Ressle. En glad kille som passade på att slå en bock in i en diagonal för att sen återgå till arbetet med gott humör.
– Vi är tillbaka efter lite problem upp och ner, igår hade jag missat en ändring i Intermediare II programmet och red fel så idag var jag glad för mitt eget program, skrattade Hanchen.
– Min häst är glad och gör det mesta, han är positiv på banan, att bli tvåa idag var en ren bonus.

Lotta Wallin, tidigare landslagsryttare med Lafayette, är tillbaka i GP med stoet Minerva. De red till Roy Orbinsons Pretty Woman under travdelen av sitt program. De avslutade med piaff och passage på medellinjen till 99 luftballoons.

Från Djursholm kommer Eva Ulf med sin store skimmel Fink som utrstrålar kraft och power. De startar direkt upp i byten i vartannat längs medellinjen pch följer upp med bytesserier på böjt spår. Fink är på hugget i passage med fin taktoch Eva rider till ett härligt program av väl vald 50-60-tals musik.

Sista startande var fredagens segrare Paulinda Friberg med Di Lapponia T. Hon har jobbat om sin musik efter Scandinavium.

– Jag rider till musik från the Gladiator och även om Lapponia är en riktig kämpe som gör allt för mig så blev det väl bombastiskt, berättade Paulinda i fredags. Dagens ritt innehöll många höjdpunkter som verkligt säker och fin piaff, matchade övergångar till markeringar i musiken och en stark avslutning i piaff och passage.
– Det ser nog ganska lätt ut att rida Lapponia och hon är verkligt snäll men det krävs att du har fullt fokus på det du gör, det går inte att ha tankarna på något annat, förklarar Paulinda. – Jag är otroligt glad för det läge vi har nu, en bra ridkänsla och möjlighet att fundera på om jag ska begära mer, härligt.

 


Paulinda Friberg visade verkligt säker piaff med vändning på di Lapponia T.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden