Dressyr
6 juni 2014 12:15

Mattsson överlägsen i SM-kval

Marina Mattsson och Double Diamond II 1133 vann första kvalet i SM-dressyren för unga ryttare på Strömsholm på fredagen. Ekipaget hade över sex procent ner till klassens tvåa.

Mattsson överlägsen i SM-kval
Marina Mattsson och Double Diamond har tagit täten i SM-dressyren för unga ryttare på Strömsholm. Roland Thunholm

Fredagens kvalklass gick i Prix S:t Georges och hade 28 startande ekipage. Falkenbergsryttaren Marina Mattsson med Double Diamond II 1133 var överlägsen med 75,175 procent efter en uppvisning som bland annat innehöll bra ökningar i både skritt och trav samt fina byten. 

Närmast efter var Torslanda Ridklubbs Anna Drugge och Stroller med 68,640 procent. Ekipaget bjöd på ett program med jämn kvalitet utan några riktiga toppar. Trea blev Åsedaekipaget Ellinor Magnusson/Pixar med 67,982 procent.

SM i dressyr för unga ryttare fortsätter i morgon, lördag, med FEI:s mästerskapsprogram för unga ryttare och på söndag rids finalen i kür.

Läs mer om tävlingarna på Strömsholm här. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden