Dressyr
17 oktober 2015 16:35

Populär hemmaseger för Kasprzak

"Jag kände redan på värmningen att Pepe var super", sa Anna Kasprzak om sin Donnperignon som satte segern i världscupkvalet före Edward Gal och Hans-Peter Minderhoud. Emilie Nyreröd och Miata blev fyra i världscupdebuten.

Populär hemmaseger för Kasprzak
Anna Kasprzak och hennes Pepe i en piruett som gav flera åttor i betyg. Kim C Lundin kim@witnet.se

Det var ett stort världscupkval med hela 20 startande, det skulle varit 21 men ett ekipage gick inte igenom veterinärbesiktningen. De fem domarna Raphaël Saleh, Susanne Baarup, Isobel Wessels,  Mariette Sanders-Van Gansewinkel och Hans-Christian Matthiesen var inte helt överens sinsemellan. så var det också det jämnaste kvalet i mannaminne där topp tre låg mindre än en halv procent ifrån varandra.

Den danska debutanten Cathrine Dufor och Atterupgaards Cassidy hade en svår ritt.
– Cassidy var så rädd därinne, var hennes summering efteråt.

Det var inte tredje startande Glock’s Romanov i sin första start sedan Aachen 2014. Hingsten såg fräsch och mer avslappnad ut än tidigare. Hans-Peter Minderhoud var strålande glad efter sin ritt.
– Han kändes så fin och jag har verkligen längtat till vi skulle kunna starta igen, jag fick rida lite konservativt för vi har ju inte kunnat träna sedan vi kom hit i torsdags, förklarade han.

En genomgående kommentar från samtliga ryttare var problemen med träningstider. Under fredagen hade de ingen ridtid inne på banan och ingen på den större framridningen. Banvisningen var mellan 7-8 imorse och klassen började 11.

Anna Kasprzak och Donnperignon visade upp sig med betydligt större lätthet här i Odense än på EM där Anna var skadad. I dagens ritt gick det mesta lätt, lite stora övergångar men Anna var otroligt nöjd med uppvärmning och tävlingsritten.

Prinsessan Nathalie zu Sayn-Wittgenstein med vackra Fabienne är alltid otroligt påpassad runt banan. Plötsligt finns det de danska motsvarigheterna till ”Hänt-i-veckan”-fotograferna runt banan. De fick ett dramatiskt ögonblick att fånga när stoet plötsligt reste sig. Sen kunde Nathalie fint slutföra ritten utan incidenter och Fabienne piafferar riktigt bra numera.

Tinne Vilhelmson Silfvén och Benetton Dream FRH 1301 fick problem tidigt i programmet när hingsten inte var komfortabel i travslutan till vänster och sedan i en del övningar till vänster. Tinne övervägde att utgå men provade att fortsätta, orolig över vad som hänt. Procenten speglar flera incidenter och nu ska ”Ben” undersökas. 

Edward Gal och Glock’s Voice visade tecken på att de inte var helt sams och Edward bekräftade efteråt att det stämde.
– Han är hingst och behöver både tränas på banan och vänja sig för att kunna koncentrera sig under den första ritten. Sen vi kom hit har jag inte kunnat träna och det syntes idag, Voice blir spänd och upptagen av allt som händer runt omkring, förklarade Edward som ändå blev tvåa.

Sista startande Emilie Nyreröd och Miata levererade en fin ritt med deras personbästa resultat inomhus i Grand Prix på 72,60 procent. Förbundskapten Bo Jenå var mer än nöjd med henne och de andra ryttarna 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden