Dressyr
23 augusti 2015 13:45

GP-placeringar i dressyr

(Uppdaterad) Ebba von Essen kom på sjätte plats i Grand Prix vid helgens fyrstjärniga dressyr i Darmstadt, Tyskland. På lördagen blev det svenska placeringar i GPS och Ebba von Essen avslutade med femte plats i GPKür.

Meetinget innehåller både dressyr och hoppning med svenska ekipage på plats. Dressyrens Grand Prix avgjordes i torsdags och hade 32 startande. Ebba von Essen samlade ihop till 69,18 procent med Yantuge.

Bäst i klassen blev tyska Dorothee Schneider som fick 75,58 procent med Ullrich Equine´s St. Emilion (hingst f -05 e Sandro Hit-Ehrenwort). Charlotte Haid-Bondergaard med Trivian blev första ekipage utanför de åtta placerade.

Resultat

Uppdatering I
I lördagens Grand Prix Special kom Maria von Essen sjua med Ferdi och Charlotte Haid-Bondergaard på tionde plats med Triviant.

Resultat

Uppdatering II
Dressyrdelen avslutades med söndagens Grand Prix Kür, där Ebba von Essen och Yantuge kom på femte plats efter 70,125 procent. Domarna var inte precis överens om placeringen. En av de fem domarna hade paret som tvåa och två  domare placerade ekipaget som sjua.

Küren vanns av Sönke Rothenberger med Tinne Vilhelmson Silfvéns tidigare Favourit (val f -99 e Fidermark-Worldchamp) och 76,675 pocent. Charlotte Haid-Bondergaard utgick med Roberto des Frettes.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden