Sport
9 juli 2017 15:26

Robin säkrade 100 000 och femstjärnig biljett

Uppdaterad: Inget kunde stoppa regerande svenska inomhusmästare Robin Ingvarsson på Hansson WL i 7 Star-finalen. Som enda felfri säkrade han 100 000 kronor och en plats i de femstjärniga internationella klasserna, dit han får sällskap med ytterligare tre av dagens finalryttare.


Robin säkrade 100 000 och femstjärnig biljett
Segerekipaget var de enda felfria. (Foto: Roland Thunholm)

Totalt 250 000 kronor och fyra biljetter till de internationella FHS-klasserna stod på spel i finalen av 7 Star Spring Tour. Bommarna föll friskt, men som sjätte ryttare ut gjorde Robin Ingvarsson på Hansson WL (SWB val, f 2008, e Hip Hop-Iowa, uppf Walltorps Lantbruks AB, äg Måsel AB) den första felfria rundan. Resultatet höll i hela vägen fram till segern och en maffig check på 100 000 kronor.

– Jag trodde att det skulle bli några mer nollor, men det känns skönt att spara på hästen när det nu blir mer klasser för honom nästa vecka, säger Robin om att vara ensam felfri.

Vinnaren skojar om att han allt fick jobba lite för det felfria, särkilt när Hansson tittade till på något just när trekombinationen närmade sig. Nu laddar Robin om inför veckan.
 – Nu ska man la vara med och tampas, säger Robin på sin sköna Varbergsdialekt och säger med ett stort leende att det måhända bli en bonus även om vinnarslanten går till hästägaren, morbror Sven Ingvarsson.

Vinnarduon med arrangörerna bakom 7 Stars deltävlingar.

Fyra klara för internationellt
Redan när det återstod två ryttare stod det klart att Robin Ingvarsson och fyrafelaren Jörgen Larsson med Agathon S 1356  var klara för de internationella klasserna genom en garanterad plats i topp-4. Jörgen landade slutligen på tredjeplatsen, värd 50 000 kronor.

Som näst sista ryttare ut passerade Matilda Pettersson och Head over Hills mållinjen med en snabb fyrafelare och säkrade därmed sin internationella biljett. De blev tvåa och vann 75 000 kronor. När sista ryttaren gick i mål blev listan över topp-4 komplett med Karin Martinsen som tidigare hade fått fyra fel på sista hindret med Quantos.
– Jag gjorde ett litet misstag på sista hindret, men Quantos hoppade fantastiskt, säger Karin som gläds åt att det likväl räckte för att nå de internationella klasserna.


Matilda Pettersson blir en spännande uppstickare i veckans internationella klasser.


Jörgen Larsson la beslag på tredjeplatsen.


Karin och Qunatos var felfria fram till sista hindret.

Foto: Roland Thunholm

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden