Fälttävlan
4 april 2014 18:59

Headley Britannia död i olycka

Ett av världens bästa fälttävlansston genom tiderna dog i samband med terrängträning tidigare i veckan. Det är Lucinda Fredericks tävlingskamrat och OS-silvermedaljör Headley Britannia som inte finns mer.

Headley Britannia (f 1993 e Jumbo) och Lucinda Fredericks, Australien, har vunnit alla fyrstjärniga Grand Slam-tävlingar: Badminton, Burghley och Luhmühlen. Ekipaget ingick också i Australiens silverlag på OS 2008. 

Tidigare i veckan hoppades hon på terränghinder av en elev till Englandsbaserade Lucinda Fredericks. Allt gick bra ända tills stoet snubblade och föll i en landning. Hon föll så illa att hon fick en fraktur i sitt vänstra framben. Veterinär kallades till platsen och avlivade stoet. 
– Jag är tacksam över att jag var på plats och fick en stund att tacka henne för allt, säger Lucinda Fredericks till Horse and Hound.

Headley Britannia pensionerades från tävlingsbanorna 2012 och gjorde sin sista fulla internationella säsong 2009. 

Horse and Hound hyllar det framgångsrika stoet med ett bildspel på sin hemsida. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden