Hoppning
6 juni 2015 17:08

Piteå höll för trycket

Det blev laget från norr som segrade i Agriaallsvenskans semifinal. Piteå RK höll för trycket och slutade på ynka två fel när tio lag gjorde upp om åtta finalplatser.

Piteå höll för trycket
Piteå är klara för lag-SM i Falsterbo efter semifinalsegern. Photographer Roland Thunholm

I semifinalen här på Strömsholm gjorde tio lag upp om åtta platser till finalen i Agriaallsvenskan som rids under Falsterbo Horse Show. 

De tre topplagen från omgång ett, Piteå RK, Flyinge HSK och Norrahammar Taberg startade alla tre upp med varsin nolla genom junioren Wilma Marklund, Nicole Holmén och Tina Oskarsson. Det skulle sedan bli de här tre lagen det kom att handla om. 

Flyinge, som hade med sig fyra fel från första omgången, tog revansch genom att alla deras tre första ryttare red felfritt. Fredrik Jönsson slapp alltså rida, då det redan var klart att Flyinge stannade på fyra fel.

– Det här känns bra. Jag gick ut först och det var en del nollor, så jag var lite orolig, säger Nicole Holmén.

I första rundan hade hon fyra fel, efter att ha rivit det sista hindret.

– Det irriterade mig. Kanske var det därför jag hoppade felfritt nu.

Norrahammar Taberg hade det inte lika bekvämt som Flyinge som radade upp nollor. Deras första ryttare Tina Oskarsson var visserligen felfri, sedan hade de fyra fel på Amanda Eriksson och 18 fel för Klara Svensson. Lagets sista ryttare Victor Schumeier hade åtta fel i första rundan men satte nu en felfri runda och såg till att laget slutade på tolv fel. En tredjeplats och en biljett till Falsterbo blev tacken.

Piteås andra ryttare Unni Ragnarsson noterades för ett tidsfel och Hilda Öhman rev ett hinder. Linda Marklund, sist ut, visade inga semifinalsnerver och hoppade banan felfritt men med ett tidsfel. Nu spelade tidsfelet ingen större roll, Piteå Ridklubb slutade på ynka två fel och vann semifinalen.

– Fantastiskt! Det är egentligen helt sjukt. Vi satt i bilen på väg hit, tittade på laguppställningarna och tänkte att gud vad bra lag alla har. Vårt mål var att ta en plats till Falsterbo, det kändes rimligt. Det här var mer än vad vi tänkt, säger lagledaren Jessica Persson.

Det var mycket känslor i laget efter att segern var klar, inte minst för lagledaren.

– Jag är så oerhört stolt över laget. Jag har gråtit hur mycket som helst redan.

Nu väntar en kamp för åtta lag nere i Falsterbo. Förutom de tre topplagen gick även Skästa RC, förra årets gudlmedaljörer Loviseholm SHK, Dagstorpsorten, Bollnäs RS och Österlens RK till final.

Södertälje och Fjärås får åka hem från Strömsholm utan en finalbiljett.

Förra årets guldmedaljörer, Loviseholms SHK, låg pyrt till på tionde plats efter förmiddagens första omgång. Deras tretton fel från första rundan hängde över dem. Nu levererade Malin Carlbäck och Arnold Assarsson felfria rundor medans Elin Jansson red en runda med ett tidsfel. Det räckte för att klättra upp och säkra en biljett till Falsterbo.

Ridsportförbundet delade ut pris till de lag som haft flest ungdomsryttare i lagen under säsongen. Även här fick Piteå med sig förstapriset på 50 000 kronor efter att ha haft 14 stycken ungdomsryttare i laget under säsongen. Flyinge med tolv ungdomsryttare fick andrapriset på 30 000 kronor och Bolläs med tio ungdomsryttare fick tredjepriset på 20 000 kronor.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden