Hoppning
20 juni 2016 13:38

Åby siktar på SM-medalj

Ņby Ridklubbs hoppryttare siktar högt – målet är SM-medalj i Falsterbo 2017. Men först skulle de ta sig till Elitserien. Något de gjorde med lätthet genom att vinna samtliga omgångar.

Åby siktar på SM-medalj
Maja Primdahl, Andrea Falk och Jenny Ekblad såg till att Åby RKs svit om idel segrar i division I höll i sig även i finalen. Nu siktar klubben på SM-medalj nästa år.

Väl på plats har varje omgång blivit en rätt lätt match för ryttarna i Åby Ridklubb. Däremot har det varit lite tuffare att få lag till varje omgång.

– Det har väl inte varit helt lätt att få ihop ryttare till varje omgång eftersom två ska vara under 21 år. Inte för att det har saknats duktiga ryttare, utan mer för att de har varit upptagna med utlandstävlingar och så, berättar lagledaren Jonas Rinné.

Att Åby RK satsar på Elitserien beror på att finalen numera avgörs i Falsterbo. Därför satte man upp som mål att vara med och ta medalj 2017. Att klubben inte hade något lag i Elitserien kändes inte som något hinder.

– Statusen för Elitserien har höjts i och med att finalen rids i Falsterbo. Då blev det också extra skoj att satsa. Men eftersom vi inte hade lag i eliten så blev det lite av en transportsträcka i år, menar Jonas Rinné.

Det finns många bra ryttare i Östergötland och många av dem samlas nu i Norrköpingsklubben Åby RK. Att man är framgångsrika tävlingsarrangörer tror Jonas Rinné också bidrar till att fler och fler vill rida för klubben.

– Vi har bra sammanhållning och har haft ett par avsuttna träffar där vi samlats för att äta och umgås, men vi har inte gjort så mycket mer än så, förklarar Jonas Rinné.

I helgens final för Mellersta gruppen, som avgjordes i Kumla, var Åby lika överlägsna som tidigare, trots att man endast hade tre ryttare i laget. Maja Primdahl, Andrea Falk och Jenny Ekblad var dock helt igenom felfria i de båda rundorna, på lördagen var de felfria även i omhoppningen.

– Jag tror det kan gå bra för oss nästa år och det är många som vill vara med i Falsterbo. Bra ryttare har vi, så till nästa säsong ska vi göra en ordentlig plan så att vi vet vilka ryttare som kan vara med och ta oss dit också, förklarar Jonas Rinné, som själv inte har ridit i laget i år.

– Det är rätt skönt att stå på backen också, men ganska nervöst. Men jag har inte behövts i laget i år, de har klarat sig bra ändå.

Förutom de tre som red i finalen har även Hanna Sörlin, Cornelia Rylén, Elin Westlund, Tilda Månsson, Linda Johansson och Gabriella Mannerson varit med i Åbys lag.

Åby kommer att få sällskap av Ridklubben Udden från Kalmar i Elitserien nästa år. RK Udden tog sig upp på andra plats totalt genom att komma tvåa i söndagens klass.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden