Hoppning
23 mars 2015 13:29

Allsvenskan hoppar igång

När elitallsvenskan i hoppning startar i helgen är det med extra mycket prispengar i potten. 120 000 kronor i extra bonus ska de deltagande lagen rida om, utöver de ordinarie prispengarna.

Allsvenskan hoppar igång
Det var Loviseholms lag som tog hand som guldmedaljerna i fjol, då finalen avgjordes i Falsterbo. Roland Thunholm

I helgen är det dags för den första omgången. Då kommer bland annat fjolårets vinnarlag, Loviseholms Sporthästklubb, till start i Mellersta gruppen för att försvara titeln som svenska mästare. I den södra gruppen kommer lag som Flyinge Hästportklubb, Helsingborgs Fältrittklubb och Sölvesborgs Ridklubb att fajtas om finalplatserna. Även Östra gruppen bjuder på motstånd, med tidigare guldlag som Enköpings Ridklubb, Jump Club Ridsportförening, Hamre Ridklubb och Strömsholms Ridsportförening.

Grundomgångarna i de olika zonerna rids på samma helg och premiäromgångarna 28-29 mars rids enligt följande:

Södra gruppen:
Dagstorpsortens Ryttarförening
Mellersta gruppen:
Mantorpsryttarna
Västra gruppen:
Lidköpings Ridklubb
Östra gruppen:

Hamre Ridklubb
Norra gruppen:

Umeå Ryttarförening

En nyhet för i år är att lagen inte längre behöver innehålla minst två ryttare upp till 21 år. Däremot sporras lagen till att satsa på ungdomarna – här kommer en extra bonus in. Det lag som efter tre grundomgångar och semifinal har flest antal fullföljda ritter av ryttare upp till 21 år får en bonuscheck på 50 000 kronor. Tvåan får 30 000 kronor och trean 20 000 kronor. Priset ska användas till träning eller utbildning för ungdomsryttarna i föreningen.


Läs mer på förbundets hemsida

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden