Sport
1 augusti 2012 12:21

Silver-Saras galna kväll

Helst av allt ville hon fira sitt OS-silver tillsammans med sin familj och den svenska landslagstruppen. I stället blev det en galen natt i bil genom London mellan tv-sändningar, Svenska konsulatet och OS-byn för Sara Algotsson Ostholt.

– Jag tror inte att jag har fattat det här än. Jag har inte haft tid, säger silverhjältinnan som tog Sveriges första medalj detta OS.

Först fyra timmar efter prisutdelningen kunde småländskan lämna Greenwich Park. Alla ville prata med henne – svenska och utländska medier, FEI:s ordförande prinsessan Haya, de svenska prinsarna Daniel och Carl Philip, lagkamraterna, SOK och inte minst de nära och kära. Efter det kördes silvermedaljören runt i en bil genom London och hann bland annat med att medverka i både norsk och svensk tv, ett besök på Svenska konsulatet och en snabbvisit i den olympiska byn innan hon åkte direkt till sängen.
– Helst av allt hade jag velat fira med den svenska truppen, min familj och andra som är på plats i London. Men jag var förberedd på att det skulle bli så här om det blev medalj. Vi får försöka ta igen firandet på något annat sätt, säger hon.

Både hon och silverhästen Wega är trötta men mår bra när Ridsport ringer upp vid lunchtid på onsdagen. Hela den svenska fälttävlanstruppen är ute ur OS-stallarna och förbereder hemfärd i ett stall utanför London. Sara Algotsson Ostholt har ungefär tolv timmars resa hem till Wahrendorf i Tyskland. Och det är först nu som hon börjar inse vilken fälttävlansfeber hon har skapat hemma i Sverige under de senaste dagarna.
– Jag har ju gått i min lilla bubbla och inte haft någon koll på världen utanför OS, det var så min plan var. Men det är jättehäftigt att höra att folk har tagit ledigt från jobbet för att titta på hoppningen och sånt.

Titta på Silver-Sara i OS-studion här.

Läs om den vunna silvermedaljen här.

Läs om hyllningarna dagen efter här.

Läs om vägen till silvret här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden