Sport
8 augusti 2015 14:32

Phoebe satte världsrekord på EM

Lördagen på EM drog igång med ett hejdundrandes världsrekord. Det stod Phoebe Peters för tillsammans med SL Lucci och vann det första individuella dressyrguldet. "Just incredible" säger ryttarinnan till Ridsport.

Phoebe satte världsrekord på EM
Photographer Roland Thunholm

I ponnyernas första individuella klass på EM la engelskan Phoebe Peters ribban skyhögt som första startande. Hon drämde till med 81,390 procent och satte nytt världsrekord i mästerskapsprogrammet. Gläjdetårarna strömmade för 16-åringens kinder redan när hon kom ut från banan och mycket riktigt stämde hennes känsla. Domarna belönade henne på topp med bland annat två 10:or för ryttare med koefficient 2. Trots att Phoebe redan har två världsrekord är hon ödmjuk inför resultatet.
– Jag förväntade mig inte det här, så att rida på över 81 var ”just incredible”. Lucci var med mig i varenda steg, gjorde allt jag bad om och mer därtill, säger Phoebe.

En av de mest rutinerade inom ponnydressyren är Bobo Lundberg, svensk landslagsledare. Han var precis som de flesta på Ribersborg lyrisk över Phoebe.
– Jag får rysningar. Hon är grym – det är så här det ska ut. Man hade nog kunnat sätta henne på vilken som helst av de andra ponnyerna här och det skulle bli lika bra, så duktig är Phoebe, säger Bobo.

På EM delas det ut medaljer för både mästerskapsprogrammet och küren. Pheobe säkrade med sitt världsrekord det första guldet utan större konkurrens med två tyska ryttarinnor efter sig på pallen.

Medaljörer, mästerskapsprogrammet ponny-EM 2015:
Guld: Phoebe Peters, Storbritanien, SL Lucci
Silver: Nadine Krause, Tyskland, Cyrill We
Brons: Helen Erbe, Tyskland, Charly Brown

Här kan du se Phoebe gå i mål med nytt världsrekord.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden