Sportnytt
15 maj 2015 20:36

Sverige sjua bland elva

Sverige kom på sjunde plats i fredagens Nations Cup division 2 i danska Odense, som även innehåller dressyr med svenska placeringar.

Sverige sjua bland elva
Belgien vann fredagens nationshoppning.

Nationshoppningen gick över två rundor med hinder på 1,50-1,60-höjder. Totalt 26 fel för ett i lagsammanhang orutinerat svensk lag fördelat på 17 plus nio fel var i samma nivå som Norge på 24 och Ukraina på 25 fel men en bit från övriga. Särskilt från Belgien som vann på fem fel.

Charlotte Mordasini, med dubbelt medborgarskap och som tidigare tävlat för Fankrike, var bäst i Sverige med fem fel i den första rundan och felfri med Romane du Theil i den andra.

Fredagens trestjärniga 1,40-hoppning vanns av Jonna Ekberg med Ratina Des Rondets (sto f -05 e Crown Z). Där var Elin Sjögren sjua med Calizz Twin.

I dressyrrundans individuella test för young rider kom Alva Lander trea och Marina Mattsson fyra Herbie Hancock Graftebjerg respektive Double Diamond II. Båda på klart över 71 procent. I går vann Marina lagtävlansprogrammet med Emma Jönsson/Santo Domingo femma och Alva Lander på åttonde plats.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden