Dressyr
27 juni 2014 10:35

Aachen-laget i dressyr

När förbundskapten Bo Jenå bestämt sig för laguppställningen till Aachen så tillkännages ekipagen till Falsterbo också. Svensk publik får se Patrik Kittel gånger två i Falsterbo och Aachen-laget bjuder på en smällkaramell. Ņrets stjärnskott Jeanna Högberg och Darcia VH (SWB) tar fjärde platsen.

Aachen-laget i dressyr
Jeanna och Darcia VH(SWB) gjorde entré på allvar i toppen under SM där de bärgade silver med få GP-starter i bagaget att luta sig emot. Aachen nästa! Kim Lundin

CHIO Aachen går av stapeln veckan efter Falsterbo Horse Show. Traditionellt sett har det gigantiska meetinget status som inofficiella VM och mästerskapsår passar de flesta nationer på att lufta sina landslag en månad före årets verkliga kraftprov VM i Normandie.

Falsterbo blir en stor granskningsrunda för både A-landslaget och utmanartruppen. Till CHIO Aachen åker spetstruppen som idag består av världsfyran Tinne Vilhelmson-Silfvén, Patrik Kittel med tre hästar på topp-100 och Minna Telde som i nästa månads ranking kliver in på topp-50. De kompletteras av Jeanna Högberg med sitt begåvade sto Darcia VH(SWB f -04 e Danone I-Don Schufro, uppf av birgitta och Torsten Hansson) som imponerat i både München och Rotterdam genom att omedelbart leverera  bra procent och placeringar. De är helt nya för året på GP-nivån men Jeanna är cool och Darcia VH verkar klara livet som tävlingshäst galant.

Till Falsterbo bjuds publiken på tretton svenska ryttare fördelat på CDI5* World Dressage Masters och CDI3*-touren.  Det är bland annat NM-lagets ryttare som åter tävlar i Falsterbo och många fler. Nyligen skadade Paulinda Friberg har fått lov att börja rida igen och får en plats i CDI3*-touren om allt känns bra för henne. Samma sak gäller Malin Hamilton som varit borta från tävling länge med sin Fleetwood, det blir ett efterlängtat återseende av EM-ekipaget i Falsterbo.

CHIO Aachen internationell dressyr 16-20 juli
CDIO Aachen
Tinne Vilhelmson Silfvén/Don Auriello
Patrik Kittel /Toy Story(SWB)
Minna Telde /Santana 1111
Jeanna Högberg /Darcia VH(SWB)

U25-lag Aachen
Ida Kristoffersson /Rolex TP
Johanna Due-Boje /Don Corleone(SWB)
Marina Mattsson /Cassio

Falsterbo Horse Show internationell dressyr 9-13 juli
CDI5* WDM
Patrik Kittel /Deja(SWB)
Cecilia Andrén Dorselius /Lennox
Rose Mathiesen / Bocelli 1044 (SWB)
Kristian von Krusenstierna /Biggles 1015 (SWB)
Charlotte Haid Bondergaard /Triviant
Mads Hendeliowitz /Jimmy Choo Seq 

CDI3* 
Patrik Kittel /Toy Story (SWB) eller Watermill Scandic
Malin Hamilton /Fleetwood
Ulla Håkanson / Richelle
Emelie Nyreröd /Miata
Anna Svanberg /Hermés 1086 (SWB)
Paulinda Friberg /Di Lapponia T
Caroline Darcourt /Paridon Magi (SWB)
Jennie Larsson /Zircoon Spring Flower

CDIU25 WDM
Johanna Due Boje / Don Corleone
Ida Kristofferson / Rolex TP
Marina Mattsson / Cassio
Sara Skeppstrand / Bertram

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden