Hoppning
4 februari 14:59

Agria satsar på hoppningen under VM i Herning

VM 2022Agria Djurförsäkring går in som sponsor till hoppningen på VM i danska Herning sommaren 2022. "Agria Super Sunday" ska avsluta det nio dagar långa mästerskapet med den individuella hoppfinalen.

Agria satsar på hoppningen under VM i Herning
Peder Fredricson över Agria-hindret på EM i Göteborg. Agria går nu in som hoppsponsor på VM i Herning. Foto: Ridehesten

Under ECCO FEI World Championships Herning, som är det officiella namnet på VM i grannlandet, finns fyra grenar med – hoppning, dressyr, paradressyr och voltige. Agria Djurförsäkring presenteras nu som sponsor till hoppklasserna, som rids 10-14 augusti 2022.

– Precis som hästägarna vill vi att alla hästar ska leva ett långt och friskt liv. Genom vårt samarbete med ryttarorganisationer, som det danska ridsportförbundet och Horse Research Foundation, bidrar vi till forskning och hästarnas välfärd på många nivåer. Vi hanterar alla aspekter av hästägande, från att fölet föds tills det presterar på högsta nivå. På VM kommer vi att få uppleva toppsport och vi ser fram emot att träffa hästvänner från hela världen, säger Agnes Fabricius, VD på Agria, i ett pressmeddelande från VM-arrangören.

Avslutas med super-söndag

– Med Agria som huvudsponsor för hoppningen under VM så har vi etablerat en bra grund för att visa upp fantastisk sport för publiken på plats på Stutteri Ask Stadium och hemma vid tv-skärmarna runt om i världen, säger Jens Trabjerg, som tillsammans med Casper Cassøe står som arrangör.

14 augusti, som blir den avslutande dagen för mästerskapen, har fått namnet ”Agria Super Sunday” – då väntar den individuella hoppfinalen.

VM i Herning 2022

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden