Ponny
16 juli 2014 13:42

Åldersgränsen för ponnyryttare höjs till 20 år

Från och med 2015 kommer ryttare upp till 20 år att kunna tävla ponny. Dessutom delas de tävlanden in i två åldersgrupper beroende på ålder, meddelade Svenska Ridsportförbundet i dag.

Åldersgränsen för ponnyryttare höjs till 20 år
Från och med nästa år införs en del förändringar för ponnyryttare. (Arkivbild) Lotta Gyllensten

Efter en lång diskussion som påbörjades i januari 2013 om ponnyryttarålder har nu Svenska Ridsportförbundet presenterat de förändringar som kommer att börja gälla nästa år.

En av de största skillnaderna blir att de ungdomar som vill tävla C- eller D-ponny kan fortsätta göra detta till det året de fyller 20 år, förutsatt att ryttaren tillsammans med sin ponny är ett proportionerligt ekipage.

I och med detta kommer konkurrensen mellan ryttarna bli större, något som gjort att det kommer att finnas två åldersgrupper för ryttare i kategori C och D. Den första gruppen är för ryttare upp till 16 år, den andra gruppen är för ponnyryttare mellan 17 och 20 år.

Det finns också en lägre åldersgräns. Från 8 års ålder får ryttare tävla i officiell klass från inbjudningstävling och uppåt.
Ryttare yngre än 8 år får starta i Clear Round eller liknande.

Som B-ponnyryttare får du tävla tills dess att du fyllt 13 år. Detta, samt den lägre åldersgränsen, gäller från 2017 års TR.

Läs mer på förbundets hemsida

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden