Sport
10 juli 2015 10:57

”Alex” trea i morgonklassen

Alexander Zetterman och Zidane blev bästa svenska ekipage i fredagsmorgonens speedklass över 1,45-hinder i Falsterbo. I kvalet till lördagens derby blev Nicole Persson bästa svensk.

”Alex” trea i morgonklassen
Alexander Zetterman och Zidane lyckades bra även i fredagmorgonens klass. En andraplats och en tredjeplats på två dagar är ett bra facit. Photographer Roland Thunholm

Tidshoppningen hade nästan 40 startande ekipage. Halva startfältet var felfritt vilket pressade ryttarna att försöka rida fortare och fortare. 

Alexander Zetterman och Zidane (val f 2004 e Sam R-Calvados) blev bästa svenska ekipage med en delad tredjeplats. Åt blixtsnabbe tysken Patrick Stühlmeyer/Lenitas 2 var det inte mycket att göra. Ekipaget vann med över en sekund tillgodo. Emma Kåbring och High Felipe kommer återigen nia i en internationell klass. 

Det har också ridits en 1,45-klass som var ett kval till lördagens derby. Denna klass – en tidshoppning – vanns av Irlands Dermott Lennon/Vampire. Tysklandsbaserade Nicole Persson var bästa svensk tillsammans med Quintana Roo 2 (val 2005 e Quintero). Ekipaget blev tolva med ett tidsfel. 

Resultat 1,45, tidshoppning

Resultat 1,45, derbykval

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden