Nyheter
18 mars 2020 14:05

All ridsport ställs in i Storbritannien – även träningar

CoronasmittanSverige och Storbritannien har hittills gått lite armkrok när det gäller ländernas coronastrategier. Nu tar dock britterna ett större kliv när det gäller ridsporten i stort. Alla tävlingar OCH träningar ställs in från och med fredag till och med mitten av april.

All ridsport ställs in i Storbritannien – även träningar
Storbritanniens Ibbe Watson kramar om Bookhamslodge Pennylane. Ekipaget tog laagguld och individuellt silver. Foto: FEI/Łukasz Kowalski

De brittiska förbunden för dressyr respektive hoppning gick under tisdagkvällen gemensamt ut med beslutet att ställa in alla tävlingar OCH träningar i Storbritannien från och med fredag den 20 mars till och med torsdag den 16 april.

Övriga brittiska ridsportförbund såsom fälttävlansförbundet, ponnyförbundet, förbundet för funktionsnedsatta ryttare och galoppförbundet har redan föregått eller följer exemplet och ställer in alla ridsportaktiviteter, vissa så långt fram som till slutet av juni. Det rapporterar brittiska Horse & Hound.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden