Dressyr
22 juni 2019 20:15

Alla svenska ryttare placerade – laget tvåa efter första omgången

Nations CupDe svenska ryttarna bjöd på en riktig rysare under midsommardagen. Inte nog med att laget ligger på andra plats efter första rundan, tätt bakom Nederländerna. Samtliga fyra svenska ekipage blev även individuellt placerade i klassen.

Juliette Ramel och Buriel K.H. red ihop 78 procent i Grand Prix-klassen (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Vilken rivstart de svenska ryttarna gjorde när fjärde omgången av dressyrens Nations Cup reds i holländska Geesteren. Bland 24 startande ekipage från sex nationer höll samtliga svenska ryttare hög klass, och laget ligger efter den inledande Grand Prix-klassen på en andra plats.

Individuellt blev alla fyra svenska ekipage placerade. Juliette Ramel gick ut som sista ryttare med Buriel K.H. och red ihop 78 procent jämnt. Det gav henne andraplatsen i klassen, strax bakom segraren Edward Gal, Nederländerna, på Glock’s Zonik N.O.P. med 78,304 procent.

Trea placerade sig Therese Nilshagen med Dante Weltino OLD på 77,739 procent. Antonia Ramel och Brother de Jeu kom åtta med 73,239 procent och Malin Wahlkamp-Nilsson tog den tionde och sista placeringen i klassen med Eddieni på 71,739 procent.

Leder fjärde omgången av Nations Cup efter första rundan gör Nederländerna som i dagsläget har 11 poäng. Tätt bakom ligger Sverige på andraplatsen med 13 poäng, därefter blir det ett hopp till 30 poäng för Storbritannien som efter första rundan ligger på tredje plats. Lägst antal poäng efter två rundor står som segrare, och det är de nationernas tre bästa ekipage vid respektive runda som räknas med i totalpoängen.

Under söndagen rids Grand Prix kür och Grand Prix Special i Geesteren, därefter står det klart vem som vinner omgång fyra av Nations Cup.

Tidigare under lördagen reds en trestjärnig Grand Prix vid meetinget. Juliette Ramel var enda svensk i klasser och red ihop 70,630 procent tillsammans med Wall Street JV. Resultatet räckte till en femte plats bland 15 startande ekipage, bakom fyra holländska ryttare. Vann klassen gjorde Adelinde CornelissenZephyr som red ihop 73,609 procent.