Hoppning
22 augusti 2018 13:29

Alla vill rida Champion of the Youngsters

Nu har en av årets mest populära tävlingar startat. Champion of the Youngsters har blivit tävlingen alla vill vara med på. "Bra arrangörer och möjlighet att kvala vidare gör att jag vill åka hit", förklarar Jennie Juhlin Lundström som är på plats med nio hästar.

Alla vill rida Champion of the Youngsters
Champion of the Youngsters är igång med 4- och 5-årsklasser under onsdagen. En tävling som "alla" vill rida.

När tävlingarna hade premiär 2010 kunde arrangörerna nog bara hoppas på att få den betydelse och det genomslag som unghästtävlingen har i dag. Målet var att skapa en tävling bara för unghästar där de skulle få möjlighet att skaffa erfarenhet av lite mer internationell karaktär.

I dag har tävlingen så stor betydelse att den, liksom Falsterbo, Breeders Trophy och Elmia Scandinavian Horse Show är något som ”alla” vill rida. För de ekipage som är uttagna till unghäst-VM senare i september är tävlingen också en bra förberedelse inför Zangersheide-resan.

För de som har 6- och 7-åriga hästar är tävlingarna extra attraktiva. De fyra bästa 7-åringarna får rida på Friends vid Sweden International Horse Show i november medan de fem bästa 6-åringarna är klara för Lövsta Future Challenge-klassen i Scandinavium, Göteborg, nästa vår.

Ridsport
Jennie Juhlin Lundström är på Grevagården med nio hästar. Bland annat 7-åriga Clara Faut som har möjlighet att kvala till tävlingarna på Friends i höst. Här hoppar ekipaget i Falsterbo. Foto: Roland Thunholm

Bra tävlingar med internationell karaktär

Jennie Juhlin Lundström har åkt till Grevagården och Champion of the Youngsters med nio hästar.

– Jag är här för att det är en bra tävlingsplats av lite internationell karaktär så det blir en bra förberedelse inför unghäst-VM där flera av mina hästar ska vara med senare i september, förklarar Jennie.

Jennie har en 4-åring, tre 5-åringar, fyra 6-åringar och en 7-åring. Att 6- och 7-åringarna kan kvala till Friends respektive Scandinavium ser Jennie som ytterligare ett skäl att åka till tävlingen.

– Förhoppningen är förstås att någon av dem kan vara med i toppen på söndag, men man vet aldrig med unghästar, menar Jennie.

Stora startfält

Konkurrensen är dock stenhård i alla klasser. 147 4-åringar, 150 5-åringar, 105 6-åringar och 70 7-åringar är anmälda till tävlingen som har inletts med en välkomsthoppning för 4-åringar under onsdagsförmiddagen.

Här hittar du resultaten från Champion of the Youngsters

Tävlingarna sänds också på Equisport från och med fredag.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-