Hoppning
22 januari 2021 15:06

Allsvenska serier flyttas på grund av pandemin

NationelltDet blir en del förändringar när det gäller hoppningens allsvenskor under 2021.

Allsvenska serier flyttas på grund av pandemin
Flyinges vinnarlag i ponnyernas elitserie i hoppning 2020 med Smilla Gardiner, Clara Lindeberg, Mathilda Hansson och Sophia Sjögren. Foto: Privat

Svenska Ridsportförbundet, SvRF, berättar på sin webbplats att Folksam Elitallsvenska rids som vanligt under våren. Däremot flyttas övriga hoppallsvenskor till hösten.

Det innebär alltså att Folksam ponnyallsvenska, Ponnyallsvenskan div I och Ridsportallsvenskas div I flyttas i år till andra halvåret 2021. Detta är för att säkerställa att serierna går att genomföra under den rådande pandemin.

Det är SvRF:s hoppkommitté som har tagit beslut för att säkra genomförandet av serieverksamheten i år. Beslutet är bland annat grundat på regerings- och myndighetsbeslut samt andra direktiv som restriktionerna för hur yngre ryttare får tävla. Till exempel är tävlingsverksamheten helt stängd till och med 30 juni för icke-yrkesverksamma ryttare.

Folksam Elitallsvenska, som är den högsta nationella serien på seniornivå och avslutas med final i lag-SM, avgörs som planerat under första halvåret.

Mer information och möjlighet att anmäla lag kommer på seriesidan när tävlingsplatser är utsedda.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden