Hoppning
17 december 2015 14:40

”Allt känns väldigt skrämmande”

Casello är just nu mittpunkten i en härva som ingen säkert vet hur den ska sluta. En förkrossad Douglas Lindelöw lämnar inte sin väns sida. ”Jag vet inte ens vad som händer senare idag. Nu fokuserar jag bara på att ta hand om Casello” säger Douglas när Ridsport träffar honom vid stallet som Casello har flyttats till.

”Allt känns väldigt skrämmande”
Under de tuffa dagarna fokuserar Douglas Lindelöw på Casello.

Det är en bedrövad och tårögd Douglas Lindelöw som tar emot Ridsport på Karupslund i ett disigt och småregnigt Skåne.  Hit flyttades Casello igår för provridning där Jan Tops enligt uppgift är involverad.
– Just gällande Jan Tops kan jag inte säga någonting, jag är rädd att göra det hela värre på något vis. Vad jag kan säga är att vi har lämnat ett skriftligt bud som ska motsvara det som har inkommit, men tyvärr är min uppfattning att Casellos delägare inte vill att jag ska rida hästen mer, säger Douglas med dämpad röst.

Stannar hos Casello
När Ridsport kommer har Douglas just spenderat natten i sin lilla vita hästlastbil, som står parkerad bara några meter från stallet där Casello befinner sig. När Douglas får frågan om han tror att hans tävlingspartner förstår att någonting inte är som vanligt bryts rösten och tårarna börjar strömma igen. Efter en stund samlar han sig och berättar att han stannar så länge det behövs.
– Jag vet inte ens vad som händer senare idag. Nu fokuserar jag bara på att ta hand om Casello.
Processen kring Casello rullar vidare och medan Douglas svävar i ovisshet arbetar hans advokat på högvarv.
– Det allra bästa som skulle kunna hända hade varit om vi fick möjlighet att köpa den återstående delen av Casello. Hoppet ska vara det sista som lämnar en, men just nu känns allting bara väldigt skrämmande.

Mycket stöd från omgivningen
Douglas berättar vidare att han har fått stöd från många håll, inte minst förstås från sin familj. Efter en turbulent höst med ägandetvisten och den åtminstone tillfälligt upphävda avstängningen har Douglas mycket att tänka på.
– När det här lägger sig får jag fundera på framtiden. Nu mår jag väldigt dåligt och går som på en autopilot, säger Douglas.
Hans ögon fylls av tårar flera gånger under samtalet och det är tydligt att det så framgångsrika ekipaget befinner sig långt från de internationella arenorna. Enligt den tidigare planen skulle Douglas ha tävlat belgiska Mechelens femstjärniga meeting i mellandagarna.
– Det här kom så plötsligt så jag har inte hunnit tänka på tävlingar än, även om jag har flera andra fina hästar som inte får åsidosättas. Jag skulle gärna åka till Mechelen såklart, men allt beror på vad som händer här och hur jag mår då. Som det är för stunden tänker jag inte så mycket på den professionella biten – det är Casello som är viktigast.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden