Världen
20 september 2012 17:13

Hästplågare i USA straffad

Den amerikan som "tränade" Tennessee walking horses på ett brutalt och vidrigt sätt har dömts till 75 000 dollar i böter. Han fick även tre års villkorlig dom, där han måste göra 300 timmar samhällstjänst åt det amerikanska jordbruksdepartementet.

Straffet är det hårdaste som någonsin utdömts under Horse Protection Act i USA noterar The Humane Society of the United States som med hjälp av dold kamera dokumenterat hur tränaren använt grymma och förbjudna metoder för att få hästarna att göra höga frambenslyft.

Den avslöjande organisationens chef Wayne Pacelle skriver i sin blogg ”som många andra skulle jag gärna ha sett att han dömts till fängelse för de fruktansvärda övergrepp han gjort mot hästar – inte bara dem som visades på vår film utan även alla andra hästar som hamnat under hans kontroll. Domen var ändå en signal till alla lagbrytare mot Tennessee walking horses att de inte längre kommer undan med sitt djurplågeri”.

Pacelle skriver vidare att ”hästplågaren fortfarande kan dömas till fängelse då han i ett pågående mål är anklagad för 15 brott mot staten Tennessees djurskyddslag. Hans erkännande i federal domstol innebär i realiteten att anklagelserna håller”. Det rapporterar Horsetalk.

Läs mer

Hingstar Online

Just nu 131 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar