Dressyr
5 oktober 2018 05:30

Amerikansk ryttare storhandlar hos Helgstrand

AffärDen danskfödda amerikanska ryttaren Charlotte Jorst har köpt inte mindre än tre redan framgångsrika hästar hos Helgstrand Dressage.

Amerikansk ryttare storhandlar hos Helgstrand
Svero Jurado Lopez på Atterupgaards Botticelli, som nu är såld. Arkivbild: Jenny Schwieler Staaf

GP-ryttaren Charlotte Jorst, född i Danmark och bosatt i USA, har köpt hästar hos Andreas Helgstrand förr. Nu var det dags igen och i affären ingår inte mindre än tre hästar: Dubbla UVM-finalisten och godkända hingsten Atterupgaard’s Botticelli (e Benetton Dream-Caprimond E.H.), 7-åriga Grand Galaxy Win (e Apache-Jazz) som gick unghäst-VM:s final 2016 och var segerhingst i DWB 2014, samt årets danska 5-årschampionatsvinnare Zhaplin Langholt (e Zonik-Stedinger).

Den sistnämnda är redan i USA och får snart sällskap av 6-åriga Atterupgaard’s Botticelli. Grand Galaxy Win stannar än så länge kvar hos Helgstrand Dressage för avel och fortsatt träning av Severo Jurado Lopez, skriver Helgstrand Dressage  på sin site och berättar vidare att köpet gör att Charlotte Jorst är ett steg närmre att fullfölja drömmen om OS.

”Det är ingen tvekan om att Zhaplin är en mycket speciell häst för mig och det beror på att jag hade nöjet att rida honom själv. Det glädjer mig mycket att Charlotte ser samma potential i Zhaplin som jag gör och jag ser väldigt mycket fram emot att följa Charlotte och Zhaplin i framtiden”, skriver Andreas Helgstrand och tillägger att han hoppas få se hästen i Wellington när tävlingssäsongen börjar där.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden