Avelsnyheter
28 september 2023 05:45

Händer i dag på SWB Equestrian Weeks

SWB Equestrian WeeksPå torsdagen går SWB Equestrian Weeks in på sin andra dag med fokus på dressyr. Först ut är 4-åringarna och sedan avslutas dagen med 7-årschampionatet.

Händer i dag på SWB Equestrian Weeks
Mats Eriksson och Tundi Andersson dömde 6-åringarna på onsdagskvällen. Foto: Roland Thunholm

Klockan 08.00 på torsdagsmorgonen är det dags för 4-åringarnas första finalomgång i Flyinges stora ridhus, där de bedöms enligt fem kriterier: trav, skritt, galopp, lösgjordhet och allmänt intryck. 40 unghästar kommer till start med bland andra Jeanna Högberg, Jacob Nörby Sörensen och Johanna Due-Boje i sadeln.

Någon gång efter lunch rids consolation med de 6-åriga gångartshästarna, där BE Allex med Jeanna Högberg i sadeln tog hem segern i onsdagens första omgång. Sist på torsdagen ljuder sedan startsignalen för 7-årschampionatets första omgång.

Nytt för i år är en Breeders Lounge i lilla ridhuset, där intervjuer kommer att hållas med vinnare, uppfödare och hästägare i SWB:s studio.

Ridsport finns på plats och rapporterar under SWB Equestrian Weeks.

De kommande dagarnas höjdpunkter är sedan auktionen på gångartsfölen på fredag kväll och testridningen av de 4-åriga gångartshästarna som görs av Benjamin Werndl på lördag.

Startlistor på Equipe
Equisport sänder
Allt om SWB Equestrian Weeks

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden