Hoppning
25 november 2019 15:53
Ridsportplus

Andrea Hermelin siktar högre med Mobäcks Just for me

NationelltI Högbo blev det en förstagångsseger i 1,45 för såväl ryttare som häst. Andrea Hermelin vann på Mobäcks Just for me, och nu siktar Andrea mot högre höjder. "Varje gång vi har gått upp en klass så har vi tänkt att wow, det här är inte max", säger Andrea om hästens kapacitet.

Andrea Hermelin siktar högre med Mobäcks Just for me
Andrea Hermelin och Mobäcks Just for me tog hand om 1,45-segern i Högbo. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Vid Högbo Ridklubbs nationella hopptävlingar i helgen reds en 1,45 under söndagen. Nio ekipage startade i klassen, där tre felfria ryttare gjorde upp i en winning round. I andra rundan höll ingen ryttare nollan, men snabbaste fyrafelare blev Andrea Hermelin och Mobäcks Just for me (SWB val f-10 e Nintender-Feliciano, uppf Helene Granström) som red hem segern och blev 4 000 kronor rikare.

Andrea Hermelin är bosatt utanför Heby, som tävlar sina egna och andras hästar på hobbynivå vid sidan av sitt ordinarie arbete. Mobäcks Just for me har hon ridit i tre år, och hon beskriver honom som en väldigt bestämd herre.
– Han har mycket energi, men håller man honom bara på gott humör så gör han allt för en, säger Andrea till Ridsport.

Första segern i 1,45

Det här var första svårklassegern för såväl Andrea som Just for me. 1,45 debuterade de i somras, och det har hunnit bli fem starter innan.
– Varje gång vi har gått upp en klass så har vi tänkt att wow, det här är inte max, säger Andrea om hästens kapacitet.
– Nu har vi satt två felfria 1,45 och är klara för elittävlingar och SM, det är skönt att slippa jaga kval och kunna lägga upp en plan för framtiden.

Andrea rider Just for me någon gång i veckan och på tävlingar, men annars står han hos ägaren Camilla Pettersson. Målet är nu att rida SM nästa år, något som både Andrea och Camilla ser fram emot.
– Camilla är den perfekta hästägaren, hon tycker att det är roligt att hästen får visa upp sig och hon kör honom till tävlingarna, säger Andrea glatt.

Modern tävlas också

Mobäcks Just for me har gott påbrå – modern Carmencita M må vara liten men hon belönades med dubbla tior i hoppning och totalt 50 poäng när hon visades på 3-årstest i Vännäs. Carmencita M tävlas själv upp till 1,40 och rids just nu av Carolina Määttä.

Tvåa i 1,45-klassen i Högbo placerade sig Malin ÅkerströmJovera vd Broekkant och trea blev Linda Feldt-SköldZip.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden