Dressyr
3 februari 2015 08:57

Andreas Helgstrand får en varning

Den danska dressyrryttaren Andreas Helgstrand får en varning av det Danska ridsportförbundet efter djurplågerianklagelserna rörande Akeem Foldager i april förra året.

Andreas Helgstrand får en varning
Andreas Helgstrand varnas. Lotta Gyllensten

I april 2014 publicerade Epona.tv bilder på vad som ser ut att vara en blå tunga tillhörande Andreas Helgstrands Akeem Foldager. I december frikändes han i Ålborgs tingsrätt efter att ha polisanmälts.

Nu har det Danska ridsportförbundet gett Andreas Helgstrand en varning för att ha använt betslingen på ett opassande sätt. Gör han om detta inom två år kan det anses som  en ”försvårande omständighet.”

Detta innebär också att Andreas Helgstrandd återigen är tänkbar för det danska landslaget, förutsatt att formen håller och han lyckas plocka tillräckligt många poäng tillsammans med Akeem Foldager. Han måste också fullfölja sportplanen för 2015.

Läs mer på Danska ridsportörbundets hemsida

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden