Sportnytt
15 juli 2020 14:59

Ändring av tillfälliga tävlingsregler

RegeländringarMed anledning av coronasituationen infördes nyligen tillfälliga tävlingsregler avseende smittskyddsrestriktioner. Nu har Svenska Ridsportförbundet gjort vissa ändringar som träder i kraft 20 juli.

Ändring av tillfälliga tävlingsregler
De tillfälliga tävlingsreglerna gäller tills vidare under coronapandemin. Arkivbild: Istock

Liksom tidigare gäller ordinarie TR under restriktionsperioden, med undantag för det som står i ”Svenska Ridsportförbundets tillfälliga tävlingsregler under coronapandemin”. Dessa infördes 29 juni med syftet att kunna genomföra ridsporttävlingar så att smittspridning minimeras, samtidigt som de sportsliga villkoren för tävling upprätthålls. 

Dessa regler ändras nu något enligt ett nytt beslut som förbundsstyrelsen fattat. Dels är det en allmän regeländring avseende smittskyddskontakter, dels är det grenspecifika regeländringar gällande hoppningen. Dessa aviseras nu men träder i kraft 20 juli, då de nya reglerna ersätter gällande regler från 29 juni.

Tillfälliga TR-regler – ändring

Följande krav försvinner från och med 20 juli:
”Vid tävling på flera banor ska arrangören i förväg kontakta det lokala smittskyddet för separat godkännande.”

Övriga tillfälliga tävlingsregler är oförändrade.

Hoppning – regeländring

Under grenspecifika regler görs förändringar i hoppningen. Maxantalet på 50 startande ryttare per klass tas bort. Att ryttare som är anmäld med flera hästar ger utrymme för att utöka antalet starter i klassen tas också bort. Istället gäller följande från 20 juli:
”Vid fler än 50 startande i klass/avdelning/kategori/sammanslagen kategori delas startfältet upp i startgrupper om maximalt 25 ekipage med paus emellan.”

Dessutom begränsas antalet personer vid bangång till maximalt 50 personer på banan plus funktionärer samtidigt. Att detta inte överskrids är arrangörens ansvar att se till. Liksom tidigare är det bangång efter minst var 25:e ekipage.

Brott mot reglerna kan medföra disciplinära åtgärder enligt TR.

Tillfälliga TR-regler i sin helhet inklusive ändringar.

Grenspecifika regler i sin helhet inklusive ändringar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden