Nyheter
12 juni 2021 20:16
Ridsportplus

Angelica Augustsson på banan igen – tvåa i 1,50

ÅterkomstGårdagen slutade snöpligt men i dag var hon tillbaka och slutade tvåa i 1,50-hoppningen i franska La Baule.
─Det var en skön revansch, säger Angelica Augustsson Zanotelli.

Angelica Augustsson på banan igen – tvåa i 1,50
Angelica Augustsson Zanotelli, hästskötaren Anais Martin och Nintender Star efter lördagens andraplats i 1,50. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

I dagens största klass i La Baule, en 1,50-hoppning, var det inte många felfria, men ett av dessa ekipage var Angelica Augustsson Zanotelli och Nintender Star (f 2010 e Nintender – Star Kingdom).

Av de sex felfria i grunden lyckades bara tre göra om bragden i omhoppningen, och Angelica och Nintender var återigen en av dessa, vilket gav ekipaget en andraplats efter Pedro Junqueira Muylaert och Pembroke 3, Brasilien, som var en dryg sekund snabbare i mål.

Angelica Augustsson Zanotelli Nintender
Angelica Augustsson Zanotelli och Nintender Star. Foto: Privat

─ Det var en lång bana i grunden och särskilt den sista linjen med långa distanser drog med sig en del fel, när hästarna blev lite öppna i formen, berättar Angelica Augustsson Zanotelli för Ridsport.
─ Men Nintender gick väldigt fint. I omhoppningen föll bommar lite här och var för ekipagen men vi nollade. Han är väldigt fin och vi har varit placerade i alla våra starter här.

Tillbaka i teamet efter åtta år

Det är bara några veckor sedan Angelica åter kom tillbaka till nationshoppningar på femstjärnig nivå. Återkomsten skedde i Rom i slutet av maj, efter ett uppehåll sedan 2013. Under de senaste åren har Angelica och maken Marlon Modolo Zanotelli fått tre barn, det senaste, en liten Maya, i början av januari i år.
Angelica har tävlat även under småbarnsåren, men nu är hon också tillbaka som lagmedlem för Sverige i Nations Cup.
─ Alla barnen är med på tävlingen i La Baule, och farmor och farmor, och Marlon som inte tävlar just den här helgen, berättar Angelica.

Missförstånd mellan häst och ryttare

Gårdagens Nations Cup blev ingen toppendag för det svenska laget, däribland Angelica som fick ett för tidigt avsprång med Kalinka van de Nachtegaele och landade mitt i ett längdhinder.
─ Det blev ett missförstånd mellan mig och Kalinka, men lyckligtvis gick det bra med oss båda. Och just för att det var ett missförstånd var det inget som har stannat kvar i huvudet i dag, säger hon.

Ser fram mot Stockholm

Nu väntar en resa norrut, eftersom Angelica Augustsson Zanotelli är en av svenskarna som får rida LGCT i Stockholm nästa helg.
─ Det ska bli jättekul, och det är verkligen roligt att vara tillbaka på den här nivån.

Direkt efter tävlingarnas avslutning i Stockholm nästa söndag ska förbundskapten Henrik Ankarcrona avslöja vilka svenska hoppryttare som får åka till Tokyo,
─ Men det är inget jag förväntar mig. De som ska rida OS behöver vara bättre förberedda än jag är, som precis börjat om på de här höjderna, säger hon.

Resultat La Baule

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden