Världen
14 november 2013 20:15

Anita Sande flyttar till Dubai

Den för många svenskar välkända norska hoppryttaren Anita Sande, i Norge kallad Vestlandsexpressen, flyttar till Dubai i Förenade Arabemiraten.

Anita Sande är en av de mest rutinerade norske hoppryttarna. Hon har medverkat i landslaget både som junior, young rider och senior, ridit tre EM och har medaljer från norska och nordiska mästerskap.

Efter närmare tio år som unghästberidare hos Paul Schockemöhle i Tyskland var Anita Sande baserad en tid i Sverige. Hon återvände sedan för en kort tid till Tyskland och har senast haft sin bas i Italien. Tillsammans med sin  man Pascal Renard flyttar hon nu till Dubai.

– Jag har haft många förfrågningar om att komma till arabländerna men det har tidigare inte varit rätt tillfälle. Jag vill inte hoppa in i allt och avsluta det jag byggt upp men nu har vi hyrt boxar på en anläggning i Dubai och får hjälp med att leta efter hus eller lägenhet. Jag ska inte jobba för någon utan kommer att vara självständig precis som jag alltid har varit, säger Anita Sande till Hestesport.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden