Hoppning
6 februari 2020 14:56

Ankarcrona hoppas på svenska finalryttare

PoängjaktEtt OS-år som 2020 står inte världscupen lika mycket i fokus som andra år - något som märks av när det börjar närma sig världscupfinal och inga svenskar finns på finalplats. Två deltävlingar återstår dock, den första av dem i franska Bordeaux i helgen där tre svenskar har chans att rida ihop fler poäng.

Ankarcrona hoppas på svenska finalryttare
Peder Fredricson jagar poäng med H&M Christian K i Bordeaux. Foto: Roland Thunholm

Bordeaux arrangerar den näst sista deltävlingen i västeuropeiska världscupligan i hoppning, med start i morgon. På plats är Peder Fredricson, Henrik von Eckermann och Douglas Lindelöw. Peder Fredricson är den som ligger bäst till i poängställningen hittills, på 26:e plats med sina 28 poäng.
– Peder har en klar chans att ta sig till världscupfinalen om han plockar poäng i Bordeaux, säger Henrik Ankarcrona, hoppningens förbundskapten, till Ridsportförbundet.

Peder rider H&M Christian K i världscupklassen, där han behöver bättra på poängen för att ta sig in bland de 18 som går till finalen i Las Vegas den 15-19 april. Runt 40 poäng brukar behövas för en finalplats.
– Även Douglas och Henrik har förstås en chans. Men då ska det till några riktiga topplaceringar, menar Ankarcrona.

Sista chansen att samla poäng finns på hemmaplan, när den sista deltävlingen rids under Gothenburg Horse Show den 23 februari.

Världscuphoppningen i Bordeaux går på lördag kväll, med start 20.30. Klassen sänds på SVT Play.

Ställning i världscupen

Start- och resultatlistor Bordeaux

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden