Världen
28 juli 2019 07:30

Anläggningarna i Tryon och Wellington i bedrägerihärva

ÅtalEn skandal med skattemedel har uppdagats kring bland annat VM-anläggningen i Tryon, USA. En tidigare tjänsteman vid offentlig verksamhet i North Carolina åtalas nu för flera brott.

Anläggningarna i Tryon och Wellington i bedrägerihärva
Enligt åtalet har skattemedel betalats ut till ägaren av anläggningen i Tryon på ett otillåtet sätt. Arkivbild: Roland Thunholm

Det är Ellen Frost, tidigare kommissionär för Buncombe County, North Carolina, USA, som åtalas.

Detta rapporterar flera amerikanska medier.

Det handlar om att Frost ska godkänt utbetalning av offentliga medel på runt 600 000 dollar, över 6 miljoner kronor, till hästverksamheter knutna till Mark Bellissimo. Han äger bland annat de välkända ridsportanläggningarna i Wellington och Tryon.

Marknadsföring av flygplats

Det handlar om bland annat utbetalningar av skattemedel för resor för att marknadsföra VM-anläggningen i Tryon och en regional flygplats samt middagar för sponsorer.

Dessa betalningar godkändes av Frost och av den tidigare länschefen Wanda Greene. Greene åtalas dock inte då hon har samarbetat under utredningen.

Enligt åklagaren har Greene och Frost medvetet och konspiratoriskt gjort sig skyldiga till bedrägeri. Som bevis finns listor på utbetalningar som gjorts till Tryon Equestrian Center, Palm Beach International Equestrian Center och andra företag som är associerade med Bellissimo under 2015 och 2016.

Fängelsestraff

Om Frost döms för brotten kan hon få upp till 20 års fängelse.

Mark Bellissimo är inte misstänkt eller åtalad för något brott.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden