Avel
8 oktober 2017 14:35

Anna-Clara och Alonzo gjorde det igen

BREEDERS 2017I somras vann Anna-Clara Pettersson och Alonzo 4-årsfinalen i Falsterbo. På Breeders Trophy såg de till att göra det lika bra igen och tog sin andra storseger. ”Han ger mig en fantastisk känsla” säger Anna-Clara.

Anna-Clara och Alonzo gjorde det igen
Alonzo och Anna-Clara Pettersson är årets Breeders Trophy-vinnare bland 4-åringarna. Foto: Roland Thunholm

Alonzo (SWB, f 2013, e Arlando Z- Elmshorn, uppf Kristina och Maria Blad, äg EQUIQLARIS AB) och hans ägare Anna-Clara Pettersson är årets segrare av 4-åringarnas Breeders Trophy. Därmed blev det samma segerduo som i Falsterbo.
– Han ger mig en fantastisk känsla. Jag är glad när jag rider honom och han blir nog glad av det, säger Anna-Clara om hästen hon köpte som 2-åring.

Anna-Clara tog dessutom fjärdeplatsen med Next Star XC (SWB, f 2013, e Nintender-Alcatraz, uppf XC Horses/Nordin, äg Ulvsta Holding, EQUIQLARIS AB). Sedan Falsterbo har de unga förmågorna bland annat gått på bete och var uppenbarligen väl förberedda på veckans uppgift – annars hade de fått stanna hemma.
– Jag hade totalt fem hästar kvalade hit, två 3-åringar och tre 4-åringar, men två valde jag att inte ta med eftersom de inte kändes helt redo.

Domarduon Henrik Ankarcrona och Leif Nilsson framhöll bland annat ”bra avstamp, fokuserad och försiktig”. De konstaterade vidare att Alonzo behöver några språng, men att han blir allt bättre och bättre. 8,3 för ridbarhet och 8,5 för teknik/förmåga gav tillsammans med första omgångens 16,6 den vinnande totalpoängen.

Hur är din etta och fyra om du ska jämföra dem?
– De är totalt olika hästar, både temperamentsmässigt och ridmässigt. Alonzo är exempelvis lättgalopperad och känslig, medan Next Star är mer kraftfull och scopey, säger Anna-Clara.
Tror du lika mycket på dem båda inför framtiden?
– Jag måste nog säga att Alonzo ligger mig väldigt varmt om hjärtat…


Trots sin unga ålder börjar Alonzo få rutin på att vara först i ärevarvet.


Uppfödare Maria Blad flankerade ekipaget.


Dubbelt upp för Anna-Clara.

 
Elin Sjögren och ConNery fick samma totalpoäng som vinnaren och knep silverplatsen.

Elin Sjögren och ConNery (SWB, val, f 2013, e Common Sense-Ludwigs Champion, uppf Ann-Kristin Karlsson, äg Jan Brink) var näst bästa SWB-häst i första omgången på 16,7 poäng. God spänst och avslappnad, om än något mattare i dag enligt domarna gav precis samma poäng igen. Det ledde till samma total som segerekipagets, men Alonzos 0,1 bättre i finalrundan placerade ConNery som tvåa.
– Jag är supernöjd och det är en jättefin häst. Väldigt försiktig, fin teknik, bra scope, säger Elin.

Uppfödaren Ann-Kristin Karlsson, som har den hoppdiplombelönade mamman Con Amore hemma, har delat ut dressyrpriser under veckan men fick nu själv ta emot pris som uppfödare.
– Det här känns förstås jättekul. Jag är glad att det är en så duktig ryttare på ConNery, det är precis vad vi uppfödare behöver, säger Ann-Kristin som tidigare har varit i BT-hetluften med både hopp- och dressyrhästar.


Ekipaget hoppade upp sig till tredjeplatsen.

Ett riktigt fint uppsving gjorde Sofia Farman med sin Ulla Bella Hästak  (SWB, f 2013, e Bonaparte Z-Dirco Hästak, uppf Hästak AB, äg Farman Showjumpers AB). De var tia i första omgången och lyfte sig nu med 0,9 poäng med omdömen som ”väldigt positiv, bra energi och försiktig” upp till en slutlig bronsplats. På fjärde plats var det alltså åter Anna-Clara Pettersson, nu med Next Star XC, på samma totalpoäng som trean: 31,3.

Bäst i klassen var åter två hingstar med bruksprovsvinnaren Ike allra främst. Läs mer här.

Resultat

Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden