Fälttävlan
27 maj 2018 17:36

Anna Freskgård trea i Saumurs CCI3*

InternationelltAnna Freskgård och Box Qutie blev trea i franska Saumurs långa trestjärniga klass på söndagen. Även i polska Baborowko blev det svenska trestjärniga placeringar genom Sara Algotsson Ostholt och Niklas Lindbäck. I Nations Cup blev det dock lite stolpe ut för svenska laget.

Anna Freskgård har gjort en bra tävling i Frankrike. (Arkivbild) Foto: Roland Thunholm

Anna Freskgård och Box Qutie (SWB sto f 2006 e Quite Easy-Little Boy, uppf/äg Therese Örup) avslutade tävlingen med 4 straff banhoppning på söndagen. Det blev trots det ingen dipp i resultatlistan utan det svenska ekipaget låg kvar på den tredje plats det hade efter lördagens terräng.

Placeringen var en bra värdemätaredå klassen hade 34 meriterade ekipage i startfältet. Australiens Christopher Burton vann tillsammans med Quality Purdey på sitt dressyrstraff, 29,2.

Resultat

OS-medaljörerna Sara Algotsson Ostholt och Wega slutade åtta i polska Baborowkos CIC3*. Niklas Lindbäck och Focus Filiocus blev bästa svenska ekipage i den här 38 ekipage stora klassen genom en sjunde placering.

Storbritanniens Oliver Townend vann på sitt dressyrstraff, 25,7.

Sara Algotsson Ostholt var också placerad med två hästar i meetingets CIC2*. Med Cesar V blev hon sjua och med Arpertina tolva. Den här klassen hade nästan 60 startande.

Resultat

I Houghton Hall, Storbritannien, gick inte allt Sveriges väg när fälttävlans Nations Cup avslutades med terräng på söndagen där det blev en del straff för de svenska ekipagen.

Bästa svenska lagryttare blev Pontus Hugosson med Cut the Cuteness på en 43:e plats. Therese Viklund lyckades bäst av svenskarna individuellt. Hon blev 19:e med Viscera som dock inte ingick i svenska laget.