Hoppning
28 juli 2018 18:25

Anna Hassö skadad vid fall

NackfrakturTävlingarna vid Sundbyholm Summer Games fick ett abrupt avslut för Anna Hassö. Ett otäckt fall i första klassen resulterade i en fraktur på nacken för Anna.

Anna Hassö skadad vid fall
Rutinerade Blue Loop snubblade i ett avsprång och Anna ramlade på huvudet och fick en fraktur på nacken (bilden är tagen vid ett annat tillfälle). Foto: Lottapictures

Anna Hassö skulle denna vecka tävla vid Sundbyholm Summer Games, men kom inte längre än till start i första klassen. Under första kvalet i Silverdivisionen över 1,25-hinder åker Anna i marken och skadar sig när hon rider sin egna uppfödning, den rutinerade Blue Loop.
”Bästa Bluppan, som normalt aldrig sätter en fot fel, snubblar i ett avsprång i första klassen och tappar mig, på skallen”, skriver Anna Hassö på sociala medier.

Det blir en fraktur på nacken, men Annas läge bedöms vara stabilt så det blir ingen operation utan Anna går hemma med nackkrage. Nu behöver Annas aktiva tillvaro styras upp med ryttare och arbetare.
”Om någon har ett par timmar över så finns det säkert etn hage att mocka”, meddelar Anna, som också berättar att hon inte behöver något medlidande, men gärna tar emot en extra hjälpande hand eller kanske en skuts till affären.

I dagsläget går det inte att säga något om hur lång tid Anna måste vila.
”Läkningen avgör konvalescens så jag vet inget om det”, skriver Anna på sociala medier.

Ridsport ställde frågan hur Anna mår och om hon haft någon liknande fraktur tidigare, men Anna svarar att hon inte riktigt orkar prata om detta för tillfället.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden