Fälttävlan
25 oktober 2020 17:53
Ridsportplus

Anna och Candy Girl vann trestjärnig klass i Gärds

PrestationHon låg tvåa efter dressyr och hoppning, och var en av få att göra en felfri terräng inom tiden. Anna Nilsson och Candy Girl vann den korta trestjärniga klassen hos Gärds Ryttarförening på söndagseftermiddagen.

Anna och Candy Girl vann trestjärnig klass i Gärds
Anna Nilsson och Candy Girl på väg mot seger i trestjärnig klass. Foto: Kim C Lundin

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Efter lördagens dressyr och hoppning på den internationella fälttävlan hos Gärds Ryttarförening var det Katrin Norling och Fernando-Ukato som ledde den korta trestjärniga klassen med 28,9 straff, med Anna Nilsson och Candy Girl strax efter på 30,4 straff.

I söndagens terräng startade Anna Nilsson precis före Katrin Norling.
− Jag visste att Katrin är snabb i terrängen, så jag fick rida för full maskin, och min lilla Candy är en fantastisk häst som ställer upp i alla lägen, säger Anna Nilsson, som berättar att Candy Girl (HANN f 2005 e Contendro I – Argentinus uppf Zuchthof Fries, Northeim äg Anna Nilsson och Björn Leander) bara är 157 centimeter över manken.

Planen höll hela vägen.
− Det var en distans där jag hade tänkt tre galoppsprång men det blev fyra, men hon är kvick och reaktionssnabb och löste situationen.

Svårt klara tiden

Det blev en felfri terräng inom tiden, vilket Anna Nilsson och femteplacerade Stina Arosenius med Lorelei-L var ensamma om att klara. Tvåan Johan Lundin och Mind ME fick 2,4 straff för tiden, och trean Martina Andersson med Dupicor fick 4,4 tidsstraff. Ledande Katrin Norling fick 32,8 straff i terrängen.

Anna Nilsson har många lovord att ge till arrangörerna, som sett till att Gärds åter har en terrängbana av hög klass.
− Det var ett jättefint arrangemang med välbyggda hinder och där de verkligen fått till sträckningen.

Hoppas på en säsong till

Candy Girl och Anna Nilsson tog hem segern i en kort trestjärnig klass i Köpenhamn för exakt en månad sedan, och Anna hoppas att hennes 15-åriga häst ska vara med åtminstone en säsong till.
− Om jag drömmer om OS? Ja, det är förstås alltid ett mål, men det får framtiden utvisa, och vi är många som gärna vill ha de platserna, säger Anna Nilsson.
Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden