Sport
5 augusti 2016 13:50

Anna ut – Linda in

Staffan Lidbeck ville inte ta några risker med Luron som har behandlats för slem i luftvägarna. Nu ersätts han och Anna Nilsson av Linda Algotsson med Fairnet. "Jag har laddat länge för detta," säger Algotsson som går ut först i det svenska laget.

Anna ut – Linda in
Linda Algotsson har ett gediget mästerskapsfacit och går nu mot OS nummer fem med sin Fairnet.

Linda Algotsson med Fairnet går in i det svenska fälttävlanslaget på OS. De ersätter Anna Nilsson och Luron och Luron visades inte på fredagens hästbesiktning. 
– Det känns bra. Både jag och Fairnet är i bra form och vi har laddat länge för detta, säger hon. 

Det blir Linda Algotssons femt OS och hon blir stigfinnare för det svenska laget.
– Jag gick ut först i London också. Jag har inget problem med det, säger hon. 

Linda Algotsson bor inte i OS-byn och har ingen groom med sig, utan har bott med hästskötarna i närheten av arenan. 
– Men det kommer inte att bli något problem, vi hjälps åt i teamet, säger hon. 

Beslutet togs av förbundskapten Staffan Lidbeck redan före den obligatoriska hästbesiktningen senare under fredagen och anledningen är den luftvägsinfektion som Luron drog på sig på resan till Rio. Han behandlades för slem i luftvägarna och trots att han svarade väl på behandlingen stryks ekipaget.
–Jag vill inte ta några risker med tanke på hästens välfärd. Det är varmt och en tuff bana, säger förbundskapten Staffan Lidbeck som fattade beslutet i samråd med tävlingsveterinärerna och svenska landslagsveterinären Lisa Lidbeck.

Anna Nilsson håller med om att inga risker ska tas:
– Det känns oerhört tråkigt, jag har kämpat länge för att delta i OS. Men jag tänker i första hand på min häst Luron, det viktigaste är att han mår bra.

Linda Algotsson har länge gjort tydligt att hon bra gärna vill starta i OS-laget. Hon har fyra OS (utöver sina fem VM och nio EM) på meritlistan och har varit fyra med laget två gånger om.
– Jag vill gärna ta en lagmedalj och det är den största anledningen till att jag vill Rio, sa hon när Ridsport träffade henne strax innan laget spikades.

HÄR kan du läsa allt från OS i Rio.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden