Dressyr
17 februari 2015 20:45

Annette på långa domarlistan till OS i Rio 2016

Den svenska internationella dressyrdomaren Annette Fransén Iacobaeus är en av de tolv uttagna domarna på den långa listan till OS i Rio de Janeiro 2016.

Annette på långa domarlistan till OS i Rio 2016
Annette Fransén Iacobaeus kan bli domare på dressyren vid OS i Rio de Janeiro 2016.

Annette, som utnämndes till femstjärnig domare 2013, ska till Las Vegas för att döma världscupfinalen i april. Hon är senare en av sju domare på höstens EM i Aachen. Enligt ett pressmeddelande från FEI kan det också bli ett mycket stort uppdrag nästa år.

Mexikanska Maribel Alonso  har utsetts till ordförande i ground jury och av övriga elva på den långa listan ska sex plus en reserv senare lottas på FEI:s huvudkontor i Lausanne. Samtliga domare måste komma från olika nationer.

Långa listan
Maribel Alonso (MEX), Susanne Baarup (DEN), Stephen Clarke (GBR), Annette Fransén Iacobaeus (SWE), Andrew Gardner (GBR), Peter Holler (GER), Isabelle Judet (FRA), Thomas Lang (AUT), Gary Rockwell (USA), Francis Verbeek (NED), Eddy de Wolff van Westerrode (NED), and Katrina Wüst (GER).

Läs även

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden