Sportnytt
25 februari 2017 14:04

Annika Tjernström ny generalsekreterare

HR-direktören och hästtjejen Annika Tjernström är ny generalsekreterare för Svenska Ridsportförbundet.

Annika Tjernström ny generalsekreterare
Annika Tjerström är förbundets nya generalsekreterare. Roland Thunholm

Svenska Ridsportförbundet har utsett Annika Tjernström till ny generalsekreterare. Annika, som bor i Eskilstuna, tillträder posten den 1 augusti. Hon har en bakgrund som HR-direktör och ett hästintresse sedan barnsben.
– Det känns jätteskoj och jag ser det som en unik möjlighet att kombinera mina yrkeserfarenheter och mitt ridsportintresse, säger Annika när Ridsport träffar henne.

Hon har just presenterats som den nya generalsekreteraren i samband med Gotheburg Horse Show.
Vad tror du blir din största utmaning?
– Det ska jag sätta mig in i. Jag skrev på i onsdags och ska nu träffa bland annat kansliet och sätta mig in i verksamheten. När jag tillträder i augusti ska jag ha klart för mig vilka utmaningar som väntar.
– Det kommer att bli hårt jobb. Väldigt roligt, men hårt – det är jag övertygad om.

I korta drag, vad blir dina huvuduppgifter?
– Att leda och driva kansliet framåt, utveckla samarbeten med disktriken och andra organisationer, och jag kommer även att synas en hel del utåt.

Förbundet berättar att Annika Tjernström närmast  kommer från en tjänst som HR-direktör på Eskilstuna kommun och innan dess som chef för externa relationer på Mälardalens högskola.
– Svenska Ridsportförbundet är en spännande organisation med en sport som ligger i framkant. Ridsporten fyller så många olika behov för så många människor och det ska bli så roligt att vara en aktiv del i den fortsatta utvecklingen, säger Tjernström i ett pressmeddelande och fortsätter:
– Och sen har jag tusentals timmar i stallet och på hästryggen som jag nu kan ha nytta av.

Hästkarriären började i Åtvidaberg för Annika Tjernström. Först på ridskola och sedan med egen häst under 25 år. Annika har tävlat i dressyr, hoppning och fälttävlan på lokal och regional nivå.

– Med Annika Tjernström som generalsekreterare har vi rätt person för att ta förbundet till nästa nivå inom såväl egen organisation, vår idrott som i relationerna till andra organisationer. Vi har haft en lång och grundlig rekryteringsprocess och med Annika har vi hittat helt rätt., säger Ulf Brömster, ordförande i förbundet i ett pressmeddelande.

Vad är generalsekreterarens ansvar och uppgifter? Så här beskrev förbundet det själva i sin platsannons:
Generalsekreteraren ska verka för att utveckla Svenska Ridsportförbundets verksamhet och ansvarar för centrala kansliets verksamhet. Generalsekreteraren rapporterar direkt till Svenska Ridsportförbundets styrelse med dess ordförande som närmaste chef.

Generalsekreteraren ska verkställa eller låta verkställa av förbundsstyrelsen fattade beslut och utveckla kansliets organisation och dess anställda.

Generalsekreteraren ska planera, leda, utveckla och följa upp verksamheten inom kansliet samt utveckla samverkansformer inom hela förbundet. Svenska Ridsportförbundet har över 150 000 medlemmar i drygt 900 föreningar, organiserade i 19 distrikt och ordnade i 6 samverkansregioner.
Kansliet på Strömsholm har ett trettiotal personer anställda.

En del i arbetet som generalsekreterare är att i många sammanhang vara förbundets talesperson och ansikte utåt.

En stor och viktig uppgift är att stärka det strategiska arbetet och säkerställa en långsiktig plan, som sedan ska genomföras.”

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden