Hoppning
17 april 2020 12:51

Annorlunda kval till superfinalen – Sverige får en plats

InternationelltDet finns hopp om att finalen i Nations Cup ska kunna hållas i spanska Barcelona i oktober. Nu har ett annorlunda sätt att kvala dit offentliggjorts.

Annorlunda kval till superfinalen – Sverige får en plats
Så här såg det ut när Sveriges Stephanie Holmén, Fredrik Jönsson, förbundskapten Henrik Ankarcrona, Peder Fredricson och Malin Baryard Johnsson hade grejat segern i Falsterbos nationshoppning i somras. Foto: Roland Thunholm

Internationella Ridsportförbudet, FEI, berättar om att reglerna för årets Nations Cup i hoppning har ändrats med anledning av coronapandemin.

Tävlingsförbudet som finns i stora delar av världen påverkar serien, som bland annat har en omgång i Falsterbo. Därför kommer inga poäng att räknas från de av årets tävlingar som eventuellt kan ridas.

Däremot finns det hopp om att finalen ska kunna gå i Barcelona i oktober som planerat. Nu har det beslutats att de tio nationerna i seriens division 1, tre lag från USA, Förenade Arabemiraten och Syrien är direktkvalade till finalen. Dessutom ska sex lag kvala in genom rankningpoäng. Det handlar om ett lag från Sydamerika, två från Asien/Australien, ett från Afrika och ett från Eurasia.

Detta innebär att Sverige, som har lag i division 1, är klart för finalen.

På sin webbplats lyfter FEI också att det är oklart om finalen kan ridas, men att de vill bringa någon slags klarhet för olika intressenter om vad som kommer att gälla.

Läs mer på FEI:s webbplats.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden