Hoppning
29 juni 2019 14:49

Ännu en placering för von Eckermann i GCT

InternationelltPå lördagens eftermiddag och kväll reds de största klasserna under helgens GCT-meeting i Monaco med Evelina Tovek och Henrik von Eckermann.

Ännu en placering för von Eckermann i GCT
Henrik von Eckermann och Evelina Tovek. Arkivbilder: Roland Thunholm

Det blev seger för Evelina Toveks Scandinavian Vikings i Global Champions League.

Grand Prix-klassen började 20.15. Evelina Tovek startade Dalila de la Pomme som nummer 29. Det blev åtta fel för ekipaget.

Henrik von Eckermann gick ut som nummer 33 med Toveks Mary Lou och satte en säker nolla i grundomgången. Det var tio ekipage till omhoppning och von Eckermann gick ut bland de sista. Han hittade riktigt korta vägar och Toveks Mary Lou var med på noterna i det höga tempot. Det blev felfritt men räckte inte hela vägen pallen. Ekipaget slutade fyra.

Hollands Maikel van der Vleuten vann med Beauville Z efter en rafflande kamp mot tvåan, Quatars Bassem Mohammed/Gunder. Det skilde sex hundradelar mellan ekipagen.

Start- och resultatlistor

Livesändning GCL

Livesändning GCT

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden