Dressyr
22 juni 2018 17:43

Tinne om ”Antons” comeback: ”Så roligt”

Internationellt Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello är tillbaka i hetluften efter en längre tids skada. Det blev en andraplats i Grand Prix-klassen i Rotterdams trestjärniga runda på midsommarafton. "Han var fantastisk," säger ryttaren.

Tinne om ”Antons” comeback: ”Så roligt”
Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello har tillhört svenska eliten i många år, nu är ekipaget tillbaka på de stora tävlingsbanorna igen. Foto: Roland Thunholm

Dressyrpubliken har inte kunnat se Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello, ”Anton”, (val f 2002 e Don Davidoff-White Star, uppf Joachim Poppe, äg Lövsta Stuteri) sedan ekipaget kom åtta i OS-küren i Rio.

Anton var fantastiskt nöjd över att få vara med. Tinne Vilhelmson Silfvén.

En skada i ett ligament hos ”Anton” har tagit tid att läka. Men nu är toppekipaget tillbaka i de större sammanhangen.

På midsommarafton blev det en andraplats i Grand Prix-klassen i holländska Rotterdam där det rids en trestjärnig tour samtidigt som Nations Cup-meetinget.

”Anton” slutade på 73, 174 procent och tog ledningen efter sin start. Det var en pigg och glad ”Anton” som hade svårt att stå still i halterna.
– Jag är verkligen glad och nöjd. Anton var fantastiskt nöjd över att få vara med. Lite taggad och hade inte riktigt tid att stå still i halterna. Annars fin och utan fel, säger Tinne Vilhelmson Silfvén.
– Det är så roligt att rida honom på tävling igen.

Till slut blev det en andraplats efter Hollands stjärna Edward Gal och Glock’s Voice som fick 74,261 procent.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden