Sportnytt
8 november 2013 15:33

Årets FEI-pristagare

I samband med att det internationella ridsportförbundet FEI höll sin årsstämma utdelades under torsdagen de årliga utmärkelserna.

Årets FEI-pristagare
Årets pristagare fr v Carmen Thieman, överste Antonio Fernando Nuñez, Joann Formosa, Reed Kessler och Charlotte Dujardin.

Longines Rising Star Award
Reed Kessler (USA)

Amerikanska Reed Kessler behöver säkert ingen närmare presentation. Hon är en av USA:s mest lovande hoppryttare och blev, som 18-åring i London-OS 2012, hoppsportens yngsta OS-ryttare.

Reem Acra Best Athlete Award
Charlotte Dujardin (GBR)

Brittiska Charlotte Dujardin är ännu mer etablerad och välkänd. Vid OS i London vann hon guld i dressyrens GPKür och ingick i det segrande brittiskal laget. Vid årets EM vann hon guld i GPS och GPKür samt brons i nationstävlingen.

Best Groom Award
Carmen Thiemann (GER)

Tyska Carmen Thiemann är ansvarig för den avsuttna verksamheten hos Ingrid Klimke, som vann lagguld på såv äl OS i London som årets EM. På EM vann hon dessutom individuellt silver.Enligt Klimke är Carmen ”stallets själ” och hennes kompetens gör det möjligt för Klimke att koncentrera sig enbart på sitt arbete med hästarna.

Development Award
National Army Riding School “Grito de Asencio” (URU)
The National Army Riding School of Uruguay grundades 1948 för att utveckla ryttarna inom armén men verksamheten breddades nästan direkt. I dag organiserar skolan årligen mer än 20 nationella och internationella tävlingar i hoppning, dressyr, paradressyr, fälttävlan och voltige samt spelar en viktig roll i det sociala integrationsprogrammet för mindre priviligierade tonåringar och deras familjer.

Against All Odds
Joann Formosa (AUS)
Joann Formosa började tävla i dressyr och hoppning 1980 och drömde om att få representera Australien. Drömmen fick ett grymt slut 1987 när hon krossades mellan en häst och en grindstolpe och fick allvarliga skador i centrala nervsystemet.
Motvilligt började Joann åter rida hos en förening för funktionshindrade . Hennes passion och beslutsamhet återuppväckas men år 2000 drabbades hon av en andra olycka som begränsade hennes benrörelser. Mot alla odds, gjorde hon sedan landslagsdebut på ryttar-VM 2006. Livet med hästar fortsatte och 2012 blev hennes tidiga dröm verklighet med guld på paralympics 2012.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-