Sportnytt
30 juli 2015 12:50

Årets fjordmästare är korade

Mästerskapssäsongen är i full gång och även fjordingarna har fått ett antal nya mästare. Både SM och NM med över 120 deltagande ekipage har avgjorts i Vaggeryd.

Årets fjordmästare är korade
SM och NM för fjordhästar hade över 120 ekipage till start.

Ett rekordstort antal deltagare lockades till ett kombinerat SM och NM för fjordhästar. Drygt 120 ekipage gjorde 400 starter. I NM dominerade danskarna, men svenskarna knep bronset i lagklassen genom Jessica Sundström/Lyckängs Dajm, Melie L Gullström/Trine och Karin Bondesson/Mimer. I NM:s sportkörning tog Karin Bondesson och Mimer ett silver till Sverige.

Svensk mästare i allroundklassen med dressyrridning, hoppning, brukskörning och precisionskörning inräknat blev  Cheen Femtio med Per Axelsson.

SM arrangeras årligen och vandrar runt mellan Svenska fjordhästföreningens 20 lokalföreningar. NM hålls vartannat år och var senast i Danmark 2013. I Vaggeryd stod 16 mästerskapstitlar på spel med lagklassen som det största spänningsmomentet. Vid sidan av lagtävlan var allroundklasserna det mest prestigefyllda och där visades fjordhästarnas mångsidighet. I allround på NM ingår dressyrridning, hoppning och precisionskörning, medan allround på SM omfattar dressyrridning, hoppning, brukskörning och precisionskörning.

Fjordhästen, som härstammar från Norge och kom till Sverige i större utsträckning på 1960-talet, håller oftast ponnymått. På SM och NM tävlar alla fjordhästar mot varandra på lika villkor oavsett storlek.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden