Hoppning, Ponny
7 januari 2018 21:55

Årets första nationella vinnare har korats

Nationell årspremiärKnappt hade 2018 hunnit börja innan de traditionsenliga Trettonspelen tog fart hos Helsingborgs FRK. Där har årets första nationella vinnare korats de senaste dagarna.

Årets första nationella vinnare har korats
Mathilda Bohlin och Top Silivio Hästak vann två gånger om. Arkivbild: Roland Thunhom

Årets första nationella tävling i hoppning för häst toppades med 1,40 som vanns av Elin Hällgren med Conoc. Tvåa i klassen blev Anna Hassö och Ard Greyman Attyrory. De var tvåa även i 1,30 där Anna dessutom red in Blue Loop på tredjeplatsen.

Bland ponnyerna visade sig SM-vinnarna Mathilda Bohlin och C-ponnyn Top Silvio Hästak vara i högform. De vann både medelsvår B och medelsvår B+, som var den högsta klassen för ponny. Signe Svensson och Törnrosa vann den tredje medelsvåra klassen för C-ponny.

Medelsvår B+ för kategori D vanns även den av ett par svenska mästare: Pontus Wettersten och Poetics Floura. Mathilda Bohlin vann en medelsvår B med D-ponnyn Why Not Equus. Också Emma Forsell och Poetics Sugar Rush vann en medelsvår för D-ponny. Bland de minsta ponnyerna levererade Alice Rosenqvist och Prince of Ashwood två segrar av två möjliga i medelsvår B.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden