Sportnytt
17 februari 2017 08:38

Årets GHS-stipendiater utsedda

Sex ryttare och en förening får årets GHS-stipendium i Scandinavium. En av dem är Ridsports tidigare stipendiat och bloggare, Hugo Wihlmark.

Årets GHS-stipendiater utsedda
Hugo Wihlmark, Beatrice Ivarsson och Ludwig Wilken får tre av de sju stipendierna från Stiftelsen Göteborg Horse Show.

Varje år delar Stiftelsen Göteborg Horse Show ut stipendier till elitsatsande unga ryttare och juniorer. Detta år är det en hoppryttare, två dressyrryttare, en fälttävlansryttare, en distansryttare, en voltigeör och en förening som vardera får 28 000 kronor.

Här följer ryttarna och den information Gothenburg Horse Show skickat med om sina stipendiater.

HOPPNING

Hugo Wihlmark, 19 år, Skyrups Country Club, satsar stenhårt för att nå toppen. Han har ett speciellt driv. Hugo kommer ifrån Motala men är sedan ett och ett halvt år tillbaka boende i Skåne för att vara ”mitt i hästmetropolen”. Detta för att få närheten till många fina tävlingsanläggningar och till Europas internationella banor.
Stipendiet ska han använda för ännu mer träning.

Hugo var tidningen Ridsports stipendiat 2013 (läs mer här) och har även bloggat för Ridsport (hitta Hugos blogg här).

DRESSYR

Beatrice Ivarsson, 19 år, Dagstorpsortens Ryttarförening, har de tre senaste åren varit rankad topp-fyra på juniorrankningen med båda sina hästar. Hon har två JSM-guld, tävlat tre Junior-EM och ett NM. Redan som 15-åring var hon med i juniorspetstruppen. Beatrice började tävla som young rider redan som 16-17-åring med bra resultat. Som nybliven young rider är hon nu uttagen till YR-landslaget. Stipendiet vill hon använda för träning i Tyskland.

Ridsport har en PLUS-artikel om Beatrice som du kan läsa här.

Ludwig Wilken, 20 år, från Kågeröds Ryttarförening, har tävlat dressyr på elitnivå redan från ponnyåldern. Han tränar regelbundet för Kerstin André. Men har också hunnit med att utbilda sig till flygmekaniker. Målet för 2017 är att rida YREM. Stipendiet kommer han att lägga på ännu mer träning.

FÄLTTÄVLAN

Vilma Essman, 17 år, rider för Dagstorpsortens Ryttarförening har haft en mycket stark utveckling under 2016. Hon har högt satta mål och fick i höstas chansen att stanna hos Sara Algotsson Ostholt som ridande elev efter att varit där på praktik vilket hon nu kombinerar med sin gymnasieutbildning där hon läser till djurvårdare med utökad behörighet, häst.
Stipendiet kommer användas till ännu mer träning och för att genomföra hennes internationella satsning under 2017.

DISTANSRITT

Mikaela Linnér, 19 år, Växjö Distansryttarsällskap, beskriver sig själv som driven, systematisk och noggrann. Hon har två hästar som hon tränar för distansloppen och hon bygger upp sina hästar med gediget markarbete för att öka hållbarheten.
Hon har ambitionen att utveckla sina kunskaper ännu mer genom träningsperioder utomlands i bland annat Nederländerna. Det handlar också om att så långt som möjligt utveckla träningen och kunskapen kring träning i förhållandet till bland annat formtoppning och prestation över en hel säsong.

VOLTIGE

Johanna Lindberg, 17 år, från Umeå, började med voltige när hon var tio år. Hon har redan medaljer vid mästerskap och i år satsar hon på starter med egna hästen. Målet är att kvala till Junior-VM.
Stipendiet vill hon använda så här: Träna för Kristina Boe från Tyskland och Joanne och John Eccles från Skottland. Dessutom vill hon satsa på sin egen fysik med hjälp av en personlig tränare.

FÖRENING

Sundby Ridklubb från Huddinge, utanför Stockholm är både en framgångsrik ridklubb på dressyrbanorna och har en stark ridskoleverksamhet. Duktiga ridskoleryttare tävlar på ponnyer, som fötts upp på ridskolan, ända upp på SM-nivå.
Så här ska pengarna användas: ”Detta stipendium skulle hjälpa våra unga ryttare utan egen häst, som ändå vill satsa på att nå toppen inom ponnydressyr. Att få möjlighet att träna på samma ponny fler dagar per vecka kan vara för kostsamt för många familjer. Med bidrag kan klubben satsa ännu mer på blivande elitryttare från tidig ålder. Att få komma ut på tävlingsbanorna och tävla själv och att bara följa med och lära sig av de mer rutinerade ryttarna ger ovärderlig erfarenhet. All tränings- och tävlingstid är utvecklande och kostsam.”

Foto toppbilden
Hugo Wihlmark: Roland Thunholm. Beatrice Ivarsson: Kim C Lundin. Ludwig Wilken: Mikael Persson MiP media.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden