Sverige
15 februari 2018 15:44

Årets Hästföretagare utsedd

HästföretagarforumDet blev Annelie Sjödin och hennes Järva Trädvårdscenter som utsågs till Årets Hästföretagare. Priset på 25 000 kronor kommer att delas ut vid årets Hästföretagarforum - där Annelie även kommer hålla ett seminarium om sin företagarresa.

Årets Hästföretagare utsedd
Årets Hästföretagare är utsedd (bilden har inget samband med texten). Foto: iStockhphoto

Vid Hästföretagarforum 2018 i samband med Gothenburg Horse Show kommer priset för Årets Hästföretagare att delas ut. Vinnaren utses av LRF och Hästnäringens Nationella Stiftelse, och årets pris går till Järva Trädvårdscenter. Ett företag med hästar i fokus som erbjuder tjänster inom skogs-, park- och naturskötsel.

Järva Trädvårdscenter har fyra hästar i arbete. Företaget har två heltidsanställda och flera timanställda under högsäsong. Företaget grundades 2012 av Annelie Sjödin, som kommer att hålla ett seminarium om sin företagsresa i samband med Hästföretagarforumet.
”Det är en stor ära att få motta priset Årets Hästföretagare och vi ser fram emot att få komma till Göteborg och berätta om hur vi byggt upp företaget. Priset betyder mycket för hela branschen som jobbar med hästentreprenad, inte bara för oss”, säger Annelie Sjödin i ett pressmeddelande.

Priset är ett utbildningsstipendium värt 25 000 kronor, och så här lyder juryns motivering till Årets Hästföretagare 2018:
”Gedigen hästkunskap, helhjärtat engagemang och nytänkande entreprenörskap kännetecknar Årets Hästföretagare som på kort tid utvecklat nya tjänster i samverkan med kunder och med gott resultat. Företaget är ett utmärkt exempel på när traditionell hållbarhet på ett innovativt sätt appliceras i en otraditionell miljö. Verksamheten förverkligar en affärsidé som innebär att erbjuda landsbygdsnära entreprenörstjänster med naturvård i fokus i tätortsmiljöer”.

Läs mer om Järva Trådvårdscenter

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden