Avelsnyheter
7 september 2017 09:54

Atterupgaards Botticelli såld till Helgstrand

En intressant ung hingst som redan visat framfötterna i flera sammanhang har fått ny delägare. Atterupgaards Botticelli är delvis såld till Helgstrand Dressage.

Atterupgaards Botticelli såld till Helgstrand
Andreas Helgstrand, Helgstrand Dressage, går in som delägare till den lovande hingsten Atteruppgaards Botticelli.

Oldenburg-licensierade Atterupgaards Botticelli (DWB hingst f-12 e Benetton Dream FRH-Caprimond) kom tvåa vid det danska unghästchampionatet i Herning i våras med höga betyg. Vid unghäst-VM segrade han tillsammans med Selina Solberg Vittinghus i den lilla finalen och tog sig vidare till finalen. Han anses av många vara extremt lovande och har mångas ögon på sig – inte bara för sina prestationer utan också för sin härstamning.

Fadern Benetton Dream FRH inledde sin karriär med att vinna Bundeschampionatet som 3-åring och sitt 30-dagarstest. Han har tävlats framgångsrikt i GP-klasser under Tinne Vilhelmsson Silfvén. Modern till Botticelli är elitstoet Atteruppgaards Dicte – en helsyster till Cathrine Dufours EM-medaljhäst Atterupgaards Cassidy. Dicte har förutom Botticelli även lämnat flera framgångsrika avkommor, som avelshingstarna Fassbinder och Atteruppgaards Seebach.

Nu meddelar bland annat Ridehesten att Atteruppgaards har sålt Botticelli till hälften. Ny delägare är Helgstrand Dressage, som därmed fortsätter samla på sig många av Europas främsta och mest lovande hästar.

Dorothée Schneider testrider Atterupgaards Botticelli. Foto: Kim C Lundin.

I dagsläget är Atteruppgaards Botticelli licensierad i Oldenburg och han är även berättigad till ettstolicens hos SWB. Med den nya ägarkonstellationen kan man tänka sig att Botticelli i framtiden kommer att visas fram och bli godkänd i fler förbund.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden