Dressyr
30 juli 2014 14:40

Beatrice och Charles bäst

Det blev en händelserik juniorkür, inom och utom banan. Bäst på banan i Malmö var Beatrice Ivarsson med familjens egen uppfödning Charles. Hon hade helsvenskt bakom sig i prislistan sedan danska Victoria Vallentin blivit diskvalificerad.

Beatrice och Charles bäst
I segerstil, fin galopp hos Charles och Beatrice Ivarsson. Kim C Lundin kim@witnet.se

Det föll ett litet fint regn under klassen men efter flera dagars hetta upplevde de flesta det som skönt.

Filippa Norrman startade som tredje ekipage med Candela. Hon gjorde en fin ritt med resultatet 70,875 procent. I en och samma tävling satte Filippa personbästa, gjorde internationell debut och fick sin bästa placering. hon hade rest från Uppsala och sin tränare Jeanna Högberg för att tävla i Malmö och prickade in formen perfekt.

Tredjeplacerade Mathilde Hannell var lite besviken efter sin ritt, hennes Webster blev het och hon hade ännu inte hittat rätt teknik för att hantera det på banan. 
– Alla tävlingar lär jag mig mer på så det är bara att jobba på, sa Mathilde.
Resultatet räckte ändå till placering även om känslan var viktigast.

Beatrice Ivarsson var gladare än glad. Hon och Charles gjorde inga synliga misstag.
-Jag fick improvisera lite i skritten men det stämde ganska bra i alla fall, annars gjorde vi inte ett enda fel, han var så duktig, förklarade Beatrice.
Tillsammans visade de upp ett verkligt fint galoppprogram, väl i överenstämmelse med musiken. Charles är bara åtta år och var för två år sedan i Verden på unghäst-VM med Beatrice tränare och mamma Britt-Marie H-Ivarsson.

Favorittippade Victoria Wallentin gjorde ett verkligt fint program med Zaragossa, en 10-årig skimmelvalack. Vid den sista kortsidan inför en sista medellinje blev det något missförstånd och Zaragossa stegrade sig. Victoria satt kvar och travade ut samt gjorde hälsning i farten och stannade högre upp i arenan. Huvuddomaren fattade beslutet att diskvalificera henne.

Inför prisutdelningen var det nära ögat när Mathilde Hannells Webster reste sig, halkade ner till hundsittande och kom lös. Mathilde klarade sig genom att glida av på sidan. Webster fick med sig en young rider häst till och de två gjorde några repor på fältet innan de kunde fångas vid stallarna. Ingen skada skedd om än adrenalinet pumpade hos alla på plats.

Resultat


Beatrice Ivarsson och hennes Charles, så glada för sin seger.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden